Bangladeş'te Polis, 9 Cemaat-Ül Mücahidin Üyesini Öldürdü

Bangladeş'in başkenti Dakka'da güvenlik güçleri ile çatışmaya giren 9 Cemaat-ül Mücahidin üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Emniyet Müdürü Shahidul Hoque, başkentin Kalyanpur bölgesinde beş katlı metruk bir binaya baskın düzenleyen güvenlik güçleri ile binada saklanan saldırganlar arasında çatışma çıktığını söyledi.

Saldırganların polise ateş açarak binadan kaçmaya çalıştığını belirten Hogue, 9 şüphelinin öldürüldüğü çatışmada bir şüphelinin yaralı olarak yakalandığını, birinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Hogue, elde edilen kanıtların saldırganların Bangladeş Cemaat-ül Mücahidin örgütüne üye olduklarına işaret ettiğini belirtti.

Bomba imha uzmanlarının binada arama yaptığını kaydeden Hogue, 'Aramaların tamamlanması, birkaç saat sürer. Ancak şimdiye kadar elde edilen kanıtlar, şüphelilerin Cemaat-ül Mücahidin örgütüne üye olduğunu gösteriyor. Grubun DAEŞ ile bağlantısı konusunda ise herhangi bir kanıt yok.' dedi.

Cemaat-ül Mücahidin örgütü, 1 Temmuz'da Gülşen diplomatik bölgesindeki bir restorana düzenlenen ve aralarında İtalyanlarla Japon turistlerin de bulunduğu 20 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan da sorumlu tutuluyor.

Gülşen diplomatik bölgesindeki Holey Artisan'ı basan silahlı saldırganlar, restorandaki 33 kişi rehin alınmıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, 30 polis yaralanmıştı. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların 20 rehineyi öldürdüğü açıklanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Bangladeşli yetkililer ise DAEŞ'in ülkede faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıtın olmadığını açıklamıştı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, şüphelilerin gizlendiği yerlere baskın düzenlemişti.

Kaynak: AA