'Balyoz' Darbe Planı İçin Konya'da Düğmeye Basılmış

Konya’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada örgüt yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla 29 avukat gözaltına alındı. Avukatlar arasında firari durumda olan ve Konya’daki avukatlardan sorumlu olan üst düzey üç öğretmen imamın “Balyoz” darbe planı soruşturmasını Konya’da hazırladıkları ileri sürüldü.

'Balyoz' Darbe Planı İçin Konya'da Düğmeye Basılmış
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimiyle ilgili operasyonları sürüyor. Örgütün avukat yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda Konya’daki avukatlardan sorumlu olduğu ileri sürülen bölge imamı Abidin Gürsoy’un da aralarında bulunduğu 29 avukat gözaltı alındı. Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda Denge Hukukçular Derneği incelemeye alındı. Gürsoy’un söz konusu dernekte düzenlenen toplantılarda himmet parası topladığı darbe girişimine ilişkin tutuklanan eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan’ı aday gösterdikten sonra seçilmesi için uğraştığı öğrenildi.

Avukatlar öğretmen 3 imam tarafından yönetilmiş

Ayrıca haklarında yakalama kararı bulunan ve Konya’daki avukatları yönettikleri iddia edilen, kamu ve özel okullarda öğretmenlik yapan “Sabit” kod adlı Abdülkadir Yılmaz, “Fatih” kod adlı Yalçın Türker ve “Hikmet’” kod adlı Muhammet Eroğlu’nun yurt dışına kaçtıkları öğrenildi. Öte yandan 17-25 Aralık soruşturmasından sonra Yalçın Türker’in örgüt üyesi avukatların telefonlarına bir mesajlaşma programı indirdiği ve örgüt üyeleri bu program üzerinden haberleştiği ileri sürüldü. Ayrıca “Balyoz” soruşturmasına dair iddianameyi bu üç ismin hazırlayıp, örgüt üyesi avukatlara imzalattığı ortaya çıktı. Bu 3 örgüt imamın Konya’da balyoz soruşturmasını başlatmak için ihbar mektubu hazırlamasının ardından soruşturmanın Konya’dan başladığı kaydedildi. Öte yandan, Balyoz ve Ergenekon soruşturmaları başladığında örgüt üyelerinin Taraf gazetesine de abone olmalarının sağlandığı iddia edildi.
Kaynak: İHA