Alaşhir'de 'Demokrasi Şehitlerini Anma Mitingi' Yapıldı

Alaşehir Kaymakamlığı tarafından organize edilen Demokrasi Şehitlerini Anma “Darbeye, teröre hayır, birliğe, kardeşliğe evet’ mitingi Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan mitinge Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, AK Parti Manisa milletvekili Murat Baybatur, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Miting öncesi Alaşehir Orman Ağaçlandırma Şefliği tarafından vatandaşlara darbe şehitleri sayısı kadar fıstık çamı fidanı dağıtıldı. Üç ayrı noktada lokma hayrı yapılan mitingde katılanlara 20 bin adet su dağıtıldı. Şehzadeler Belediyesi Mehteran takımının da bir gösteri sunduğu mitingde Beşikçioğlu İlkokulu anasınıfı öğrencisi Elif Keskin’in İstiklal Marşı’nı ezbere okuması büyük alkış aldı. Tuna Elgin’in okuduğu ’Sakarya’ şiiri ve Kemaliye Folklor Ekibi Halk oyunlarının gösterisi de büyük beğeni toplarken, Alaşehir Orkestrası halk türkülerinden ezgiler sundu.

Mitingde konuşan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "12 Eylül’ü yaşayan bir üniversite öğrencisiyim. O günlerin neleri götürdüğünü çok iyi biliyoruz. Sonra o ihtilal silinip gitti. Allah bir daha bu ülkeye ihtilal nasip etmesin. Bu günlere geldik ama birkaç kendini bilmezin 15 Temmuz’daki oyununun ne olduğunu, önümüzdeki günlerde ayrıntılarını netleşeceği bunların altından neler çıkacağını hep birlikte izleyeceğiz. Bu günlerde bir olmayı bilen bütün olmayı tek vücut olmayı bilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu konudaki refleksinin ne olduğunu dosta düşmana gösterdik" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise konuşmasında, "15 Temmuz gecesi beyinleri uyuşmuş haşhaşiler milletimize karşı namlusunu çevirmiştir. Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın işaretiyle Manisa Manolya Meydanında Rabia işareti yapan AK Partililer, Bozkurt işareti yapan Ülkücüler, yumruklarını havaya sıkarak protesto eden Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizle beraber meydanlardaydık. Bu darbe milletimize karşı yapılan bir darbeydi. Bu dik duruşlarından dolayı bütün siyasi partilileri kutluyorum. Adeta Çanakkale Harbi gibi, Kurtuluş Harbi gibi meydanlara çıkanları kutluyorum. Geçenlerde çıkmış diyor ki ’Ne diye seviniyorsunuz, ahmaklar’ diyor. ’Düğün dernek varmışçasına seviniyorsunuz. Neyi kutluyorsunuz’ diyor o Amerika’daki terörist başı. Bende ona diyorum ki bu darbeyi planlayanlar alçaklar; Alaşehir’de millet bu meydanda, siz neredesiniz? Almanya’ya,Gürcistan’a,Yunanistan’a Amerika’ya kaçtınız. Eğer mertseniz gelin Alaşehir Meydanına. Ama bunlar korkaktırlar. Ama sizlerin sayesinde darbecileri püskürttük. Bu meydanları başkomutanımızın ikinci bir emrine kadar boş bırakmayacağız. Bu toplumun güçlenmesini hiç kimse istemiyor. Ama biz birlik olarak, CHP, MHP’nin de desteği ile hapsinin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin de konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün alınan maaşların devlete karşılığını ödenme günüdür. Almanya, Münih kentinde bir alışveriş merkezinde sadece 9 vatandaşını kaybetti diye olağan üstü hal ilan etti. Fransa’da 100 tane vatandaş öldürüldü diye olağan üstü hal ilan edildi. Ama AB’linin sözde komisyon başkanı sanki 1963 yılında imzaladığı Ankara Anlaşmasına sadık kalmış gibi ’Sizleri AB‘ne almıyoruz.’ diyor. Eğer Alaşehir idamı getirecek diyorsa bu ülkeye idam da gelecektir. Bunun tek yetkilisi Türk Milleti ve Türk Halkıdır. Darbeye karışan ve destekleyenlerle ilgili elde ettiğimiz bilgilere bunların ihanetlerini gördükçe ben bile hayrete düşüyorum. Bunlar uluslar arası sermayenin, güç odaklarının, kendilerine uşaklık etmek için kuklaları kullanarak, O Pensilvanya’daki hain, şebeke lideri, haysiyetsiz, namussuz insan, inanınki onun bunlara yetecek kafası da yoktur, aklı da yoktur. Onu yöneten o uluslar arası şebeke ile beraber hareket eden odaklardır. Sizleri 15 Temmuz gününden beri gösterdiğiniz özveriden dolayı kutluyorum."
Kaynak: İHA