36. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Sonuçlandı

Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen 36. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması sonuçlandı.

36. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Sonuçlandı
Karikatürcüler Derneği tarafından 36’ncısı düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışaması’nın jüri üyeleri Erdoğan Başol, Bernard Bouton, Oğuz Demir, Kadir Doğruer, Oleksy Kustovsky, Metin Peker, İbrahim Tuncay ve Şevket Yalaz, 21 Temmuz günü Armada Otel’de toplandı. Erdoğan Başol’un başkanlığındaki jüri, 69 ülkeden 790 karikatür sanatçısının bin 650 adet çalışmasını değerlendirerek, 36. Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Büyük Ödülü’nü (5 bin dolar) Angel Boligan Corbo’nun (Meksika) eserine layık gördü. Yarışmada ayrıca 5 adet başarı ödülü (bin dolar) ve çeşitli kurum ve kuruluşların özel ödülleri dağıtıldı.

İlki 1974 yılında düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’nın ulusal ve uluslararası önemli karikatür sanatçılarının ilgi ve destekleriyle bu güne kadar geldiği belirtilerek, yarışmanın albümünün önümüzdeki günlerde yayınlanarak tüm katılımcı karikatür sanatçılarına, uluslararası karikatür, mizah merkez ve müzelerine gönderileceği ifade edildi.

Yarışmada başarı ödülüne layık görülen isimler şöyle:

"Ahmet Öztürklevent (Türkiye), Mojmir Mihatov (Hırvatistan), Serdar Günbilen (Türkiye), Alessandro Gato (İtalya), Muhittin Köroğlu (Türkiye)."
Kaynak: İHA