Tuğba, Enerjisini Güneşten Almaya Başladı

Aydın’da 1980 yılında kurulan ve kurumsallaşmasını tamamladıktan sonra Türkiye’nin önemli bir markası haline gelen Tuğba Kuruyemiş, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak ve çevreyi korumak adına kendi başına başlattığı projede başarıya ulaştı. “Tükettiği enerjiyi çevreye zarar vermeden üretmeyi” hedefleyerek halk arasında ‘güneş tarlası’ olarak bilinen proje ile tarıma elverişsiz alanda Güneş Enerji Sistemi (GES) kuran firma tükettiği enerjiyi çevreye hiç zara vermeden üretmenin mutluluğunu yaşıyor.

Tuğba, Enerjisini Güneşten Almaya Başladı
Yaklaşık 36 yıl önce Aydın’dan kuruyemiş sektöründe yola çıkarken en büyük hedeflerinin ‘Sıcak Sıcak Taptaze’’ sloganıyla ürünleri sıcak ve taze olarak müşterilere sunmak olduğunu belirten Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, “Zamanla hedefler yükseldi, yarınları da düşünmeye başladık. O zaman Aydın ve çevresinde birkaç şubemiz vardı bugün ülke genelinde 64 mağazamızla 750’nin üzerinde ürün çeşidiyle hizmet veriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda “Çocuklarımıza bırakacak temiz bir dünyamız olsun” sloganı ile kar amacı gütmeden yeni bir yola daha çıktık. Hedefimiz hiç olmazsa kendi tükettiğimiz enerjiyi çevreye hiç zarar vermeden kendimiz üretmekti. Bunu da yenilenebilir enerji Güneş Enerjisi ile üretmek için yola çıktık. Şükür bu yönde de hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” diyerek hem enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak hem de çevreye daha duyarlı olmak için Türkiye’nin sahip olduğu güneş nimetinden de faydalanması gerektiğini söyledi.



Denizli’nin Çal ilçesinde tarımsal alanın dışında kalan alanda kurulan Tuğba GES’in 7 ay önce üretime geçtiğini belirten Tuğba Kuruyemiş Jeoloji Mühendisi Beyhan Şepitiçi “Tuğba GES bugün itibari ile 757.336 kilovatsaat elektrik üretimini gerçekleştirmiştir. Mevcut üretimi ile Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarının üretimine katkı sağlamaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre, bu yıl Mart ayı sonu itibarıyla elektrikte 74 bin 39 megavat kurulu güce ulaşan Türkiye elektrik üretiminde doğalgazın payını giderek azaltmaktadır. Böylece yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen 65 milyar 662 milyon kilovatsaatlik elektrik üretiminin yüzde 32,6’sı doğalgazdan sağlanmıştır. Bu nedenle Tuğba Kuruyemiş Güneş Enerjisi Santrali enerjide dışa bağımlılığımızın azalmasına da katkıda bulunmaktadır. Bu projede küçük çaplı da olsa istihdama ayrıca katkı sağlanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA