Roth ölümlere sessiz kaldı, olumsuz propaganda yaptı

New York’ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) Direktörü Kenneth Roth, Türkiye’de yaşanan kanlı darbe girişimi hakkında onlarca tweet attı.

Roth ölümlere sessiz kaldı, olumsuz propaganda yaptı
Dünyanın en etkili insan hakları kuruluşlarının başında gelen ve merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) Direktörü Kenneth Roth, Türkiye'de yaşanan kanlı darbe girişimi hakkında onlarca tweet attı. 15 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 50 tweet paylaşan Roth, paylaşımlarının neredeyse tamamında Erdoğan aleyhinde politik yorumlar yaparken, darbe girişimi sırasında ölen 246 ve yaralanan 1491 kişi hakkında hiç bir şey söylemedi. İnsan haklarının en temel maddesi olan yaşam hakkının ihlali karşısında sessiz kalan Kenneth Roth'un, buna mukabil Türkiye'de bir muhalif parti mensubu gibi Erdoğan hakkında sürekli olumsuz propaganda yapması dikkat çekti.

Dünyadaki tüm insan hakları ihlallerini inceleyen ve bu konuda referans kurumlardan biri olan İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Türkiye'de yaşanan can kayıplarına karşı kayıtsız kalması, bu kuruma olan güvenilirliği de zedeledi. Birçok insan hakları aktivisti bu konuda tepki gösterirken, Twitter üzerinden de Kenneth Roth'a yaşam hakkını ihlal eden darbe girişimcilerine neden sessiz kalıyorsunuz soruları yöneltildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü 19 Temmuz 'Darbe Girişiminin Ardından, Haklara ve Hukukun Üstünlüğüne Saygı Gösterin' başlıklı bir açıklama yapmıştı. İnsan Hakları örgütünün açıklamasında hayatını kaybeden 246 ve yaralanan 1491 insan hakkında kınama yada tepki göstermemesi, dikkat çekti.