Kayalıklarda 3 Gün Mahsur Kalan Engelli Kurtarıldı

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde protezinin kırılması sonucu kayalıklarda 3 gün mahsur kalan engelli, AFAD, AKUT, UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerince kurtarıldı.

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde protezinin kırılması sonucu kayalıklarda 3 gün mahsur kalan engelli, kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, 1996 yılında geçirdiği trafik kazasından sonra iki bacağına da protez takılan engelli İlhan Yıldıztepe (52), 3 gün önce yanındaki 3 arkadaşıyla Bilecik'in İnhisar ilçesi sınırında bulunan Cenevir Kalesi bölgesine gezmeye gitti.

Kayalık bölgede dolaşırken sağ bacağındaki protezi kırılan Yıldıztepe, arkadaşlarından evinde bir protezinin daha olduğunu ve getirmelerini istedi.

Arkadaşlarının bölgeden ayrılıp bir daha gelmemesi üzerine kayalıklarda mahsur kalan Yıldıztepe, GSM şebekesinin bulunmadığı bölgede 3 gün sonra sesini duyurduğu vatandaşlardan yardım istedi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) AKUT Eskişehir, UMKE ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Bölgeye gelen ekipler tarafından yaklaşık 3 saatlik çalışma sonrasında bulunduğu yerden kurtarılan Yıldıztepe, İnhisar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavi altına alınan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Kaynak: AA