Hakkari'de Darbecilerin Listesi Netleşti

Hakkari’de 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlarda tutuklanan ve görevden alınan, asker, savcı, hakim ve memurla ilgili net bilgiler ortaya çıktı.

Hakkari'de Darbecilerin Listesi Netleşti
Hakkari’de Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyonlarda tutuklanan, görevden alınanlar, görevden uzaklaştırılanla, denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile yargılananların bilançosu netleşti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Hakkari adliyesinden 1 hakim ve 5 savcı tutuklanırken, 6 hakim ve 3 savcıya denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı, 1 savcı ise firar etti. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından ise aralarında 1 Tümgeneral ile 4 Tuğgeneralin bulunduğu toplam 18 rütbeli asker tutuklanırken, 1 yüzbaşı ve 1 piyade üsteğmen görevden alındı, 1 piyade binbaşı ise denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığından 1 Albay ile 1 jandarma uzman çavuş tutuklanırken, 3 jandarma yüzbaşı ile 12 rütbeli asker görevden uzaklaştırıldı, 2 binbaşı denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Hakkari Sulh Ceza Hakimliğince tutuklaması çıkarılan ve Ankara Jandarma Okulları Komutanlığında görevli yüzbaşı İsmail Yıldırım isimli şahsın gerekli işlemlerinin yapılması için Ankara’ya talimat gönderildi.

Hakkari’de Emniyet Müdürlüğünde görevli 2. sınıf 1 emniyet müdürü ile 4. sınıf 1 emniyet müdürü, 5 emniyet amiri 1 başkomiser, 11 komiser, 12 komiser yardımcısı ile 86 polis memuru görevden uzaklaştırıldı. 2 başkomiser ile 2 komiser görevden uzaklaştırılarak tutuklanırken 1 polis memuru da tutuklandı. Soruşturma kapsamında 1 başkomiser şehir dışında olduğu için illere konu ile ilgili talimat gönderildi.

Hakkari Üniversitesi Rektörlüğünde ise 1 Genel Sekreter, 1 Genel Sekreter Yardımcısı, 1 Fakülte Sekreteri ile 1 enstitü sekreteri ve 2 bilgisayar işletmeni, 1 şef, 1 mühendis ile 1 güvenlik görevlisi, 2 temizlik personeli toplam 12 kişi görevden uzaklaştırıldı.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli 35 öğretmen ile 1 hizmetli görevden uzaklaştırılırken, 1 öğretmen de tutuklandı.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli 1 psikolog ile 1 araştırmacıda görevden uzaklaştırıldı.
Kaynak: İHA