Genelkurmay Başkanı Akar'ın ifadesi!

15 Temmuz darbe girişiminde bir süre alıkonulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın tanık sıfatıyla verdiği ifadeye ulaşıldı.

Genelkurmay Başkanı Akar'ın ifadesi!
Genelkurmay Başkanı Akar'ın ifadesi!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tanık sıfatıyla ifade verdi.

Akar'ın ifadesinden öne çıkanlar şöyle:

''Yapmayın, yanlış yoldasınız dedim. Ama darbenin başındaki isimlerden Tümgeneral Mehmet Dişli, 'komutanım geri dönüş yok, biz bu yola çıktık' dedi. 'Komutanım operasyon başladı, herkesi alacağız' gibi şeyler söyledi.

''SİZ KİMSİNİZ?''
Hiddetle ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha yapmayın şeklinde bağırdım. 'Benim seninle, böyle işlerle olanlarla hiçbir işim olamaz, kim bunlar siz kimsiniz' dedim. Bu girişimin başarısız olacağını hiddetle anlatıyordum.

''KOMUTANIM BU İŞ BİTTİ, HERKES YOLA ÇIKTI''
Cezasını çekeceklerini hiç olmazsa bir erkeklik gösterip bu işi sonlandırmalarını söyledim. Ölüm olmadan bitirin dedim, ikna edemedim. 'Komutanım bu iş bitti, herkes yola çıktı' anlamında şeyler söylüyordu.

''TSK TARİHİNE LEKE SÜRDÜNÜZ''
TSK tarihine leke sürdünüz; gideceğiniz tek yer Cumhuriyet Savcısı dedim. Erdoğan'ın konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. Savaştan bile beter ettimiz gidip teslim oldun dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü.

''TUĞGENERAL EVRİM, 'SİZİ KANAAT ÖNDERİMİZ GÜLEN'LE GÖRÜŞTÜRELİM' DEDİ''
Tuğgeneral Hakan Evrim dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim dedi ben kimseyle görüşmem diye tersledim. Orgeneral Akın Öztürk'e ısrarla onları vazgeçir dedim. İnsanları kandırmayın diye onlara çıkıştım. Tamam komutanım biz vazgeçiyoruz dediler beni cumhurbaşkanı veya başbakan ile görüştüreceklerini söylediler. Teşebbüse son verdiler.''