Fıstık Bahçelerinde Çıkan Yangın Milletvekilinin Girişimi İle Büyümeden Söndürüldü

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı İzollu köyünde fıstık bahçelerinde çıkan yangın, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın girişimleri ile büyümeden söndürüldü.

Fıstık Bahçelerinde Çıkan Yangın Milletvekilinin Girişimi İle Büyümeden Söndürüldü
Adıyaman’ın Besni ilçesi İzollu köyü Deliklitaş mevkiinde fıstık bahçelerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede çevredeki ormanlık alana sıçradı. Yangının başlamasının hemen ardından köylüler, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ı telefonla arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Milletvekili Erdoğan, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü, Hatay Orman İşletme Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Besni Belediyesi İtfaiyesi yetkililerini arayarak yangın hakkında bilgilendirdi. Bölgeye çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü.

Milletvekili Erdoğan’ı arayan köylülerden Mehmet Aksu, "Akşam saatlerinde fıstık bahçelerinde çıkan yangının söndürülebilmesi için bölgede yaşayanları arayarak, yangına müdahale etmelerini istedim. O anda aklıma AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ı arayıp yardım istemek geldi. Milletvekili Erdoğan’ı arayarak yardım istedim. Erdoğan da anında bölgedeki tüm itfaiye ve orman işletme müdürlüklerini arayarak, itfaiye ekiplerini bölgeye yönlendirmiş. Kısa sürede bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, köylülerin de yardımıyla yangını kısa sürede kontrol altına alarak büyümesini önledi" dedi.

Köylülerden gelen yardım talebi üzerine çevre il ve ilçelerdeki itfaiye birimlerini aradığını anlatan Milletvekili Erdoğan da, "Yangın haberini alır almaz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü, Besni Belediyesi İtfaiyesi’ni ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü’nü telefonla arayarak, yangına müdahale etmesini istedik. Duyarlı davranan ekipler, kısa sürede bölgeye intikal etti. Köylülerin de yardımıyla yangın kısa sürede söndürüldü. Vatandaşlarla birlikte yangına müdahale eden ekipler, olası bir faciayı önledi" diye konuştu.

Erdoğan, yangın nedeniyle bölge halkına geçmiş olsun dileğini de iletti. Yangında 50 dönüm alanda dikili bulunan Antep fıstığı ve çeşitli ağaç türleri kül oldu.
Kaynak: İHA