Çocukların Hayal Gücü BUTGEM Kurslarıyla Gelişiyor

BTSO Eğitim Vakfı bünyesindeki BUTGEM tarafından düzenlenen 'telden araba, 'maket robot', 'ahşap oyuncak' ve 'origamikağıt sanatları' kursları ile çocukların tasarım kabiliyetleri artırılıyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) tarafından düzenlenen 'telden araba', 'maket robot', 'ahşap oyuncak' ve 'origami - kağıt sanatları' kursları ile çocukların tasarım kabiliyetlerinin artırılması sağlanıyor.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de mesleki eğitim konusunda hamlelerini sürdüren BUTGEM, yaz dönemlerinde eğitim atölyelerinde çocukları ağırlıyor.

Gerçekleştirilen kurslarla yeni nesli, gelecekte edinecekleri mesleklere hazırlamayı hedefleyen BUTGEM, yaz döneminde 9-13 yaş arası çocuklara 15'er kişilik gruplar halinde eğitimler veriyor. Eğitimler sayesinde öğrencilerin öz güveni gelişirken, tasarım ve üretim bilinci de güçleniyor.

Maket robot yapımı ile ilgili kursa katılan öğrenciler, aldıkları eğitimle mekanik el becerileri, temel programlama kabiliyeti ve analitik düşünce yeteneklerini geliştiriyor.

Ahşap oyuncak kursuna katılan Ece Su Bulat, eğitimlerin oldukça eğlenceli geçtiğini ve çok güzel bilgiler kazandığını belirtti.

Kerem Akardere ise ahşap oyuncak kursu sayesinde kendi oyuncaklarını yaptıklarını ifade etti.

Maket robot kursuna katılan 12 yaşındaki Taha Yıldırım da 'BUTGEM'in kursunda robotun nasıl çalıştığını, programın ve yazılımların nasıl eklendiğini öğrendim. İleride robotların insanlara daha fazla fayda sağlaması için çalışacağım.' görüşünü iletti.

Maket robot kursuna katılan bir diğer kursiyer Ahmet Yanık ise ileride yazılımcı olmayı istediğini anlatarak, bu sayede daha büyük boyutlu robotlar yapmayı istediğini dile getirdi.

BUTGEM'in geleceğin tasarım odaklı mühendislerinin yetişmesini sağlayan kurslarından 8 yılda bin 500'e yakın öğrenci, faydalandı.

Kaynak: AA