Bakan Ağbal Açıklaması 'Vergi Ve Prim Yapılandırmasına Trafik Cezaları Da Dahil Edilecek'

Maliye Bakanı Ağbal, vergi ve prim yapılandırması için yapacakları düzenlemeye trafik cezalarını da ekleyeceğini söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 24 TV’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, söz konusu darbe girişiminin ekonomide de birtakım yansımaları olduğuna belirterek, "Bu konuda da ilk andan itibaren tam bir koordinasyon içinde kurumların gerekli tedbirleri aldı. Kimsenin endişe etmesin" dedi.

Ödenmemiş vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarına yeniden yapılandırma imkanı getirildiğini kaydeden Ağbal, düzenlemenin Cuma günü TBMM Genel Kurulu’nun gündemine gelmesinin planlandığını bildirerek, "Trafik para cezalarını da düzenleme kapsamına alacağız. Bugün yaptığımız değerlendirmede bu konuda da bir olumlu görüş oluşturduk. İstiyoruz ki vatandaşlarımızın vergi dairelerine olan trafik para cezalarını da yeniden yapılandırmaya dahil edelim. Bu kapsamda yaklaşık 4 milyon 250 bin vatandaşımızın trafik para cezası borcu varmış. Yaklaşık 6 milyar liralık alacak. İnşallah bunları da yapılandıralım" diye konuştu.

Maliye Bakanı Ağbal, darbe girişimi sonrasında zarar gören kamu binaları ile ilgili, kamunun faaliyetlerinin hiçbir şekilde aksamayacağını belirterek, "Zarar gören bütün kamu binalarının nerede ihtiyacı varsa, ister hazırda olan kamu binaları olsun, gerekse kiralama yoluyla olsun, bütün yaraları süratle sarılacak. Mesela Ankara Emniyet Müdürlüğü binamız hasar gördü. Bugün daha sabahleyin İçişleri Bakanımız ile görüştük. Maliye Bakanlığı olarak bizim Milli Piyango Genel Müdürlüğüne yaptığımız bir bina vardı. İki bakan kendi aramızda görüştük. Ankara Emniyet Müdürlüğünü süratle o binaya taşıyoruz" dedi

Boş kadrolara atama yapılacak

Kamudaki görevden uzaklaştırmalar ile ilgili de konuşan Ağbal, "İşlerin aksamaması için gereken çalışmaları yapılıyor. Kanun Hükmünde Kararnameye gerekli hükmü koyduk. Bütçe kanundaki sınırlamalara tabii olmaksızın bu şekilde boşalacak kadrolara Bakanlar Kurulu kararıyla açıktan atama yapma imkanı getirdik" ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olan vatandaşlara yönelik birtakım düzenlemeler yaptıklarına dikkati çeken Ağbal, "Bu kardeşlerimizden şehit olanlarla ilgili olarak, güvenlik güçlerimizden bugün şehit olanlarımıza hangi mali hakları sağlamışsak bu kardeşlerimize de aynı hakları sağladık. O insanların hepsi bunları yaparken sadece vatan ve millet için yaptılar ama devlet olarak biz onların geride kalanlarına ve yaralanan kardeşlerimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA