Babat Aşiret Liderinden Emniyet Müdürü Çetiner'e Ziyaret

Şırnak’ın merkeze bağlı Şenoba Beldesi’nde yaşayan, bölgenin önemli aşiretlerinden ve korucubaşı olan Babat Aşireti lideri Hazım Babat, İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner’i ziyaret etti.

Babat Aşiret Liderinden Emniyet Müdürü Çetiner'e Ziyaret
Güneydoğu’da terörle 35 yıldır mücadele ettiklerini belirten Babat Aşireti lideri Hazım Babat, şark görevinin 2 yıl olmasına rağmen 4 yıl Şırnak’ta görev yapan Murat Çetiner’e ahde vefa ziyaretinde bulunduklarını belirtti.

15 Temmuz gecesi düzenlenen askeri cunta darbesini şiddetle kınadıklarını söyleyen Babat, “Darbe gecesinde Bakırköy çok daha kritik ve cuntacılar için önemliydi çünkü Atatürk Havaalanı ve Harp Okulu burada ayrıca Başkomutanımız Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın uçağı da buraya inecekti. Cuntacılar Bakırköy’de akla hayale gelmeyecek yöntemler denediler ama onların hesap etmedikleri bir şey vardı oda biz korucularla Şırnak dağlarında, Cudi’de, Gabar’da kahramanca teröristlerle çatışan çok tecrübeli değerli müdürüm Murat Çetiner’di. Biz müdürümüzü artık Şırnak İl emniyet müdürü olarak görmek istiyoruz biz onunla her yere gözü kapalı gideriz. Bizlerde korucalar olarak ülkemiz için her zaman şehit olmaya hazırız yeter ki bize görev verilsin yeter" dedi.

Yapılan nazik ziyaretten dolayı Babat Aşireti lideri Hazım Babat’a teşekkür eden Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner, Polis teşkilatının her zaman vatandaşının yanında olduğunu belirtti.

Halkın güveni ve huzuru için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını söyleyen Çetiner, “15 Temmuzda hepimiz için üzüntü verici bir gece yaşandı. Çok şükür İstanbul emniyet müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüğümüzün tüm fertleri cuntaya geçit vermedi. Öte yandan Şırnak’ta teröre karşı en büyük mücadeleyi veren aşiretlerinden biri olan Babat aşiretinin lideri ve korucubaşısı olan Hazım Babat beyin ilçe emniyet müdürlüğümüze moral ve destek ziyaretinden dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA