Ayvalık Plajlarına Modern Cankurtaran Botu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı Plajlarında Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan modern cankurtaran hizmete girdi.

Ayvalık Plajlarına Modern Cankurtaran Botu
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından satın alınan ve Ayvalık İtfaiye Amirliği’ne teslim edilen 90 beygir gücündeki cankurtaran botunda; Nurettin Çelikçi, Fahrettin Uzun, Umut Akbulut ve İsmail Kısmet adlı cankurtaranlar her gün 08.00 ile 19.00 arasında görev yapacakları öğrenildi.

17 kilometre uzunluğundaki Sarımsaklı Plajlarının en yoğun ve kalabalık olduğu Polis Moral Eğitim Merkezi ile Vilayetler Hizmet Birliği arasında görev yapmaya başlayan modern cankurtaran botunun bölgede çok önemli bir eksiği kapattığı bildirildi.

Sarımsaklı Plajlarında olası bir boğulma vakası olduğunda vatandaşların 110 numaralı Ayvalık İtfaiye Grup Amirliğine telefon etmesiyle söz konusu vakaya hemen müdahale edileceğini belirten Ayvalık İtfaiye Ahmet Yalvaç, “Sarımsaklı Plajlarında vatandaşlarımızın daha bir güvenle denize girebilmelerini sağlayabilmek için geçtiğimiz iki yıl başlattığımız cankurtaran hizmetimiz, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanımız Sayın Nazım Ergelen’in talimatıyla alınan modern cankurtaran botuyla çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. İnşallah bu yıl binlerce insanımızın serinlemek için akın ettiği Sarımsaklı Plajlarında boğularak yaşamını yitiren olmayacaktır” diyerek, modern cankurtaran botunun kendilerine tahsis eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA