Amerika Diyanet Merkezi'nde 'Değerler Eğitimi Yaz Okulu'

Amerika Diyanet Merkezi'nde iki hafta süren 'Değerler Eğitimi Yaz Okulu', sertifika töreniyle sona erdi İlk kez gerçekleştirilen programa, ABD'nin çeşitli bölgelerinden 90 ​lise öğrencisi katıldı.

Amerika Diyanet Merkezi (DCA) tarafından ilk kez gerçekleştirilen ve ABD'nin farklı eyaletlerinden Türk asıllı 90 lise öğrencisinin katıldığı 'Değerler Eğitimi Yaz Okulu', düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

ABD'nin başkenti Washington DC'ye yarım saatlik mesafedeki Maryland eyalet sınırları içinde yer alan Amerika Diyanet Merkezi bünyesinde bu yıl ilk kez düzenlenen değerler eğitimi programına ABD'nin farklı eyaletlerinden Türk asıllı 40'ı kız 90 lise öğrencisi katıldı.

İki hafta boyunca Amerika Diyanet Merkezi'nde misafir edilen öğrenciler, 'Değerler Eğitimi Yaz Okulu'ndaki eğitimleri boyunca 'Kur'an ve dualar', 'Hz. Peygamber'in hayatı', 'inanç ve ibadetler', 'Türk tarihi ve edebiyatı' ve 'İslam sanatları' gibi derslerin yanı sıra çeşitli kültür, sanat ve spor etkinliklerine katıldılar.

- Eğitimler devam edecek

DCA Başkanı Yaşar Çolak, DCA bünyesindeki kültür merkezinde düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada, programın önemli bir boşluğu doldurduğuna vurgu yaparak bu tür eğitimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının da (YTB) destek verdiği projenin koordinatörlüğünü yapan Marmara Üniversitesinden Sami Erdem de öğrencilerin, her gün öğleye kadar yapılan derslerin ardından öğleden sonraki atölye çalışmalarıyla birikimlerini artırma fırsatı bulduklarını anlattı.

DCA bünyesindeki Türk evlerinde ve misafirhanede rehber öğretmenler gözetiminde iki ya da üç kişilik odalarda kalan öğrencilerin sertifika töreninde heyecanlı oldukları gözlendi.

Sertifika töreninde okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından öğrencilerin hazırladığı eserler sergilendi, bilgi ve hadis yarışması düzenlendi, ilahi dinletileri yapıldı ve Amerikalı sanatçı Raef konser verdi.

DCA yetkilileri, bu yıl ilki gerçekleştirilen değerler eğitimi programının bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini ifade ettiler. Ayrıca öğrencilerin, program süresi içinde Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ı ziyaret ettikleri ve başkent içinde belli mekanları gezme fırsatı bulduklarını anlattılar.

Resmi açılışı 2 Nisan 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan DCA, hem ABD'nin en büyük camilerinden birini bünyesinde barındırması hem de külliye şeklindeki yapısıyla sadece Maryland'deki değil, çevre eyaletlerdeki Türkler ve Amerikalı Müslümanlardan da ilgi görüyor.
Kaynak: AA