Sahte altınla 50 bin dolarlık vurgun

Adana’da ellerinde İngiliz altını olduğunu söyleyen şahıslar 2 Türk vatandaşın 50 bin dolar parasını dolandırdı.

Sahte altınla 50 bin dolarlık vurgun
Olay, Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sıtkı K. (64) ve Fatih Devrim Ö. (54) adlı kişilerin yanına gelen ve Suriyeli olduğu iddia edilen şahıslar, ellerinde 1.5 milyon dolar değerinde 800 adet İngiliz altını olduğunu ve bunları 50 bin dolara vereceklerini söyledi.

5 altını Sıtkı K. Ve Fatih Devrim Ö.’ye veren şahıslar altınları sahte olup olmadığını öğrenmek için kuyumcuya göstermelerini istedi. İki şahıs 5 altını alıp kuyumcuya gösterdi. Kuyumcunun altınların İngiliz altını olduğunu ve çok değerli olduğunu söylemesi üzerine iki şahıs 50 bin doları verip sahte 800 İngiliz altınını aldı. Dolandırıcılar ise dolarları alıp kayıplara karıştı.

Altınları bozdurmaya gittiklerinde öğrendiler

Sıtkı K. ve Fatih Devrim Ö. altınları bozdurmaya gittiklerinde sahte olduğunu öğrendi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, mağdurların verdiği Ahmet A.(47) isminden yola çıkarak Usama Hasan E.(34), İsmail M. (31), Alaaddin M. (41), Ahmet İ. (59) ve Ammar B.’yi (31) gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslardan Usama Hasan Elabd’ın parayı Ebu Hüseyin isimli bir şahsın aldığını kendilerinin suçu olmadığını söylediği öğrenildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin Ebu Hüseyin’i arama çalışması sürüyor.

Kaynak: İHA