Gümüşhane'de Demokrasi Nöbeti 9.Gününde

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yuvalanan FETÖ/PDY terör örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm yurtta başlayan Demokrasi Nöbeti Gümüşhane’de 9.gününde de devam etti.

Gümüşhane'de Demokrasi Nöbeti 9.Gününde
Atatürk Caddesi’nde Belediye Başkanlığı önünde oluşturulan alanda gerçekleştirilen ve Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğe Gümüşhanelilerin ilk günkü gibi ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Yaşlı genç, kadın erkek, 7’den 70’e çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte alanda sürekli 2 adet ambulans bulundurulurken, Belediye Başkanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından da ücretsiz çay ikramında bulunuluyor.

Gümüşhaneli sanatçı Onur Akgül’ün sunumunda icra edilen programda vatandaşlar hem kendi yazdıkları hemde şairlerin şiirlerini sahneye çıkarak seslendirirken, kurulan dev ekrandan gösterilen klip, marş ve türkülere vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Programa Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, eski Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada konuşan Milletvekili Aydın, FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstererek, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece bir kısım mihraklar, bu ülkenin geleceğini, sizlerin geleceğini, evlatlarımız geleceğini ipotek atına almak için yıllarca yapmaya çalıştığımız tankımızı, tüfeğimizi, helikopterimizi, uçağımızı, silahımızı ve bombalarımızı bu aziz milletin üzerine dökmeye başladı, Boğaz Köprüsünde olsun, Genelkurmay Başkanlığında olsun, Külliyede olsun... Emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Allah’a hamd ediyorum ki o külliyenin önündeki yaralanan insanların akrabasıyım. Allah’a hamd olsun ki Boğaziçi Köprüsündeki tanka doğru yürüyen amcanın hemşehrisiyim. Allah’a hamd ediyorum ki Türkiye Cumhuriyetinin bir evladıyım. Yine hamd ediyorum ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşıyım” dedi.

Kaynak: İHA