GTO Tahran'a Ticaret Ofisi Açacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), İran'da açmayı planladığı ticaret ofisi için çalışmalara başladı.

GTO Tahran'a Ticaret Ofisi Açacak
GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkanvekili Ali Değer ve yönetim kurulu üyesi Kemal Delioğlu, İran'ın başkenti Tahran'da kurulacak ticaret ofisi için, yer, personel istihdamı ve şube kuruluşu için incelemede bulundu.

İki gün süren Tahran ziyaretinin ilk gününde Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Erkan'la görüşen GTO heyeti, fikir alışverişinde bulundu.

GTO Başkanvekili Ali Değer, yaptığı açıklamada, açılacak ofisin GTO üyesi firmalara İran pazarına girişte rehberlik ve bilgilendirme görevi üstleneceğini belirtti.

İran pazarını önemsediklerini ifade eden Değer, bu nedenle Erbil'den sonra ikinci ofisi Tahran’a açmayı planladıklarını kaydetti.

İran'a uygulanan ambargonun kaldırılması, yakın dönemde İran ve Türkiye arasında imzalanan 'Tercihli Ticaret Anlaşması'nın sunduğu avantajlardan hem Gaziantepli hem de İranlı firmaların azami ölçüde faydalanmalarının sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Değer, bu süreçte Tahran Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Tahran Ticaret ve Sanayi Odasınca organize edilecek ticaret heyetini de 2016 yılı içerisinde Gaziantep'te görmekten mutluluk duyacaklarına vurgu yapan Değer, bu noktada Gaziantep Ticaret Odası olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.

Ateşe Mehmet Ali Erkan ise bu çalışmayla GTO’ya üye firmalara İran pazarına girişte vereceği desteğin önemine dikkati çekerek, Ticaret Müşavirliği olarak gereken tüm desteği vereceklerini ifade etti.

Değer ve Delioğlu, Tahran Ticaret ve Sanayi Odası'nda da Tahran Ticaret Odası Türkiye Masası Direktörü Massoud Maleki ile görüştü.

İran Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Ticaret Eğitim ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abbas Khaleghitabar ile de bir araya gelen GTO heyeti , merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA