ESABDER'den Darbe Girişimine Tepki

Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) üyeleri, 15 Temmuz’da yaşanılan darbe girişimine tepki gösterdi.

ESABDER'den Darbe Girişimine Tepki
Dernek adına açıklamalarda bulunan ESABDER Başkanı Osman Demirtaş, darbe girişiminde bulunanların gerekli olan cezaya çarptırılacaklarından şüphe duymadıklarını söyledi.

PKK’yı da lanetleyen Demirtaş, "ESABDER olarak bu vatanı parçalamak isteyen ve Türk milletini birbirine düşürmek isteyen vatan hainlerinin gereken cezaya çarptırılacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Allah, adaletinde de inşallah Kahhar ismi ile zuhur edecektir. Bu memleketin ekmeğini yeyip, bu millete kurşun sıkan bu gözü dönmüşlerin başarısız olması, uçurumun kıyısından dönen bir ülkenin neferleri olarak bizleri sevindirmiştir. Ülkenin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacı olduğu şu günlerde bunu fırsat bilen PKK denen vatan hainleri de yine işbaşına geçmiştir. İnşallah onlarda kahrolacaklardır. Bu hain olayda şehadete ulaşan tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne inanan herkese başsağlığı diliyoruz. Bu bayrak inmez, bu ezanlar susmaz, bu vatan bölünmez" dedi.

Kaynak: İHA