Edremit'te Demokrasi Nöbetinde Meydan Boş Kalmıyor.

Edremit’te AK Parti ilçe teşkilatının organizasyonunda düzenlenen demokrasi nöbetine, CHP’li belediye destek vermezken, halkın her akşam meydanı hınca hınç doldurması ile dikkat çekiyor.

Edremit'te Demokrasi Nöbetinde Meydan Boş Kalmıyor.
Edremit’in demokrasi nöbetinde uyumadığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, karıncanın yürümesine sokağa dökülen yerel idareyi Edremit meydanında görememek son derece manidardır. Bu durumu halkımızın engin takdirlerine bırakıyoruz”dedi.

Darbe girişiminin bulunulduğu geceden bu güne gelen bazen vatan uğruna uyumayan halka minnettar olduğunu dile getiren Örkçü, “Başta silahlı kuvvetlerimizin, milletimizin, devletimizin onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmak istenmiştir. Ekmeğini yediği, suyunu içtiği bu aziz topraklarda ülkesine ve milletine en büyük hainliği yapmış, kandırdıkları masum askerlerimiz eliyle kardeşi kardeşe kırdırmışlardır. Her akşam demokrasi nöbetindeyiz. Binle bu nöbette bizi yalnız bırakmıyor. Tek yürek olduk. Artık yatakta basarlar, şafakta asarlar felsefesini hayat geçiremeyenlerin kurdukları tuzaklar boşa çıkmıştır. Reis’in ikinci emrine kadar gece nöbete gündüzde hayatımıza devam ediyoruz. Gün birlik ve dayanışma günü. Biz demokrasimize, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Bugün sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız.” şeklinde konuştu.

Son olarak Cumhuriyet Meydanı’na yüzlerce eğitimci Kaymakam Ali Sırmalı öncülüğünde meydana ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla gelerek meydanı doldurdular.

Demokrasi nöbetine Memur-Sen’ e bağlı 11 temsilciliğinin de destek verdiğini bildiren Eğitim-Bir- Sen Edremit Temsilcisi Muharrem Yenigün, merhamet, hamiyet ve yüksek haysiyet sahibi milletimizi sömürmeyi, milletin ve dünya mazlumlarının hamisi ve hadimi devletimizi ele geçirmeyi hedefleyen Fetö Terör Örgütü’nün, terörist unsurları öncülüğünde 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirdiği cunta ve darbe girişimini lanetliyoruz”dedi.

Sloganların atıldığı meydanda FETO terör örgütü protestosu ile inliyor. Meydandaki halka, esnaf odaları, sivil toplum kuruluşları, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından ikramlarda bulunuyor. Cumhuriyet Meydanı’ndaki nöbete Kaymakam Ali Sırmalı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Damar, diğer daire amir ve müdürleri ile vatandaşlar katılıyor.
Kaynak: İHA