Tatil Sitelerinin Önünde Çıkan Yangın Korkuttu

Bodrum’da sitelere yakın alanda çıkan yangına ilk müdahale vatandaşlardan geldi. Tatilcilerin bulunduğu sitelerin önünde çıkan yangına il müdahaleyi vatandaşlar yaptı.

Tatil Sitelerinin Önünde Çıkan Yangın Korkuttu
Bitez Mahallesi Kocataş Caddesi üzerinde bulunan sitelerin arasında, otluk alanda yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar ellerinde kovalar alevlere müdahale etti. Evlerin hemen yanı başında çıkan yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Borum İtfaiye Grup Amirliğine bağlı ekipleri gelene kadar yangına ilk müdahaleyi vatandaşlar ve polis ekipleri yaptı. Bir süre sonra olay yerine ulaşan çok sayıda itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerinin yanı sıra Muğla 911 Arama Kurtarma ve Araştırma Derneği ile Bodrum AKUT ekipleri de yangın bölgesine gelerek alevlerle mücadele eden itfaiye erlerine yardım etti. Yangına müdahale eden mahalle sakinlerinden Ertan Çiçek “Yangın küçük bir alanda başladı ve bir anda büyüdü. Evlerde bir zarar ziyan yok şuanda ama bölge tehlike altında”dedi.

Yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başlatıldı. İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma yaptı.
Kaynak: İHA