Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'FETÖ, 15 Temmuz'da bu milletin tarihinin en alçak darbe teşebbüsünü yaptı' 'O Pensilvanya'daki hain, bazı insanların aklını alarak, gönüllerini çalarak böyle bir alçaklık yaptı. Böyle bir ihanet milletimizin tarihinde görülmedi'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'FETÖ, 15 Temmuz'da bu milletin tarihinin en alçak darbe teşebbüsünü yaptı.' dedi.

Eroğlu, Kazan Belediyesi tarafından belediye önünde düzenlenen 'Demokrasi Şehitlerini Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, milletin çok badireler atlattığını ancak hiçbir zaman TBMM'nin bombalanmadığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında başkomutanlık makamı Cumhurbaşkanı Külliyesi'nin de bombalandığını belirten Eroğlu, 'Hiçbir darbede kahraman askerlerimizin, özel kuvvetler, özel harekat ve emniyet teşkilatımızın özellikle binaları bombalanmadı, vatandaşımıza asla silah sıkılmadı. Ama bu darbe teşebbüsü başka bir teşebbüs. FETÖ, 15 Temmuz'da bu milletin tarihinin en alçak darbe teşebbüsünü yaptı. Alçakça milletin üzerine ateş ettiler. Ama ben bütün milletimizle gurur duyuyorum, böyle bir kahramanlık başka bir millette yok.'' diye konuştu.

- 'Böyle bir ihanet görülmedi'

Bakan Eroğlu, darbe girişimi sırasında vatandaşların tankların üzerine çıkarak darbecileri teslim aldığına 'kurşunun üzerine yürüdüğüne' işaret ederek şöyle devam etti:

'Bizim askerimiz en büyük askerdir, diğerleri ise asker elbisesi içine bürünmüş hainlerdir, bu böyle biline. Sevgili kardeşlerim, bu millet gerçekten dualı bir millet. Peygamber Efendimizin duasına mazhar olmuş, büyük kahraman bir millet. Onların bir hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı vardır. Onlar perişan oldular. İnşallah bu kahramanlık destanı bütün mazlum milletlere örnek olacak. Gerçekten milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. O Pensilvanya'daki hain, bazı insanların aklını alarak gönüllerini çalarak böyle bir alçaklık yaptı. Böyle bir ihanet milletimizin tarihinde görülmedi.'

Alandaki her görüşteki kişiye teşekkür ettiğini vurgulayan Eroğlu, 'İşte birlik beraberlik burada, bütün siyasi partilerimiz hangi görüşte olursa olsun hepsi tek bir yumruk halinde birleşti ve hepsi darbeye karşı koydu. Ama burada Kazan'ın ayrı yeri var. Kazan gerçekten 9 şehidi, çok sayıda yaralısıyla en büyük destanı yazdı. Bu darbe girişimi neticelenmiş olsaydı son kale yıkılacaktı. Siz son kaleyi kurtardınız. Artık bundan böyle hiç kimse değil darbe teşebbüsüne girişmek darbeyi aklından bile geçiremeyecek.' ifadesini kullandı.

Daha sonra Kazan'da şehit olan vatandaşların isimleri tek tek okundu, vatandaşlar da 'burada' diyerek ses verdi.

Programda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz'da, darbecilerin 'karargah' olarak kullandıkları ilçedeki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak, TBMM ve devlet kurumları ile sivil halkı vuran savaş uçakları ile helikopterleri engellemeye çalışırken, komutanlık önünde bekleyen darbeci askerlerce açılan ateş sonucu şehit olanların ve yaralıların yakınlarını belediyede ve diğer kamu kurumlarında işe alacaklarını bildirmişti.

Kaynak: AA