Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 77. Yıl Dönümü

Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü törenle kutlandı Hatay Valisi Topaca: 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden üstün bir sadakat ve vatansever Hataylıların ortaya koyduğu o güçlü iradenin bugün de aynı kararlılıkla ayakta olduğunu görmekteyiz'

Hatay Valisi Ercan Topaca, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden üstün bir sadakat ve vatansever Hataylıların ortaya koyduğu o güçlü iradenin bugün de aynı kararlılıkla ayakta olduğunu görmekteyiz.' dedi.

Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıl dönümü töreni dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı Albay Erdem Özcan anıta çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Antakya Şehitliği'nde devam eden programda, çelenk sunumunun ardından Vali Topaca şeref defterini imzaladı ve saygı atışı yapıldı.

Topaca, burada yaptığı konuşmada, bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkılacağını dile getirerek, şunları söyledi:

'Sizlerin emaneti olan ve ebediyen payidar kalması için gerektiğinde bizlerin de canını feda etmekten çekinmeyeceği bu topraklar, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün siyasi başarısının ve millet olarak birlikte yaşama arzusunun bir neticesi olarak bundan 77 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ili olmayı devlet olmaya tercih eden üstün bir sadakat ve vatansever Hataylıların ortaya koyduğu o güçlü iradenin bugün de aynı kararlılıkla ayakta olduğunu görmekteyiz.

Bağımsızlığını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu kutsal mirasa en güçlü şekilde sahip çıkmak ve ebediyete kadar yaşatmak, milletimize ve siz aziz şehitlerimize karşı asli görevimizdir. Bu vesile ile Hatay'ın ana vatana katılışının 77. yıldönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını bu topraklar için feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'

Konuşmaların ardından Topaca ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, şehit ailelerine karanfil dağıttı. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu.
Kaynak: AA