'Hatay 'Aziz' Ünvanını Hak Ediyor'

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, Hatay’a ‘Aziz’ ünvanı verilmesi için kampanya başlattı.

'Hatay 'Aziz' Ünvanını Hak Ediyor'
Başkan Demirel, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmalarda, Hatay’ın isminin “Azizhatay” olarak değiştirilmesi için kampanya başlattıklarını ifade ederek, bütün STK ve siyasileri kampanyaya destek vermeye davet etti.

Hatay ilimiz "Aziz" ünvanını artık hak ediyor

Başkan Demirel, Hatay’ın “Azizhatay” olarak isminin değiştirilme isteğini şöyle açıkladı;

“Sayın başbakanımızın, sayın bakanlarımızın, sayın milletvekillerimizin ses vermesini bekliyoruz.

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün millet iradesini ve demokrasiyi hedef alan darbe kalkışmasını aziz milletimiz meydanlara dökülerek bozmuştur. Adeta ülkemiz ve milletimiz yeniden topyekün bütün vatan sathında milli mücadele yaparak kurtuluş savaşı vermiştir.

İşte bu noktada, Kurtuluş Savaşı sonrasında yaptığı destansı kahramanlıklardan sonra TBMM tarafından Antep’e Gazi, Maraş’a Kahraman ve Urfa’ya Şanlı ünvanı verilmişti. Bizlerde Hataylılar olarak, 1939 yılında bağımsız bir devlet iken kendi hür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne ilhak olan çeşitli dinleri ve mezhepleri bir arada kardeşçe barış içinde yaşatma kültürüne sahip, sevginin barış ve hoşgörünün hakim olduğu devlet bakiyesi bir ilde yaşayan vatandaşlar olarak TBMM tarafından milletimizin bu kurtuluş mücadelesini ölümsüzleştirmek adına

Bütün aziz milletimize ithafen Hatay ilimizin adını "Azizhatay" olarak değiştirmeyi ve yine aziz milletimize ithafen Azizhatay’ımıza millet madalyası verilmesini aziz milletimiz adına arz ve talep ediyoruz.”
Kaynak: İHA