Gazi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Üzülmez, Demokrasi Gazilerini Ziyaret Etti

Gazi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. İlhan Üzülmez, Gazi Hastanesi’nde tedavisi süren Demokrasi Gazileri için, "Kahramanlar bize emanet" dedi.

Gazi Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. İlhan Üzülmez, Gazi Hastanesi’nde tedavisi süren 15 Temmuz darbe girişiminde yaralanan Darbe Gazilerini ziyaret etti.

Demokrasi Gazisi 60 yaşındaki Türkan Güder’in Prof. Dr. Üzülmez’den tek isteği sağlık açısından da sorun olmayacaksa darbe girişimi sırasında yaralanan oğlu ile aynı oda da kalmak oldu.

Gazilerle sohbet ederken gözleri dolan Prof. Dr. Üzülmez, yaralıların odalarını tek tek gezerek, durumları hakkında bilgi aldı ve bu vatanın Demokrasi Gazilerini asla unutmaycağını kaydetti.

Ne yapılsa da gazilerin haklarının ödenemeyeceğini savunan Prof. Dr. Üzülmez, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğu yaralılara hediyelerini takdim etti. Gazilerin devletten tek istedikleri bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılması oldu.

"Bir damla kanımız aktıysa bu bizim için bir şereftir"

Bacağından iki kurşunla yaralanan, 39 yaşındaki Derya Ovacıklı," Kahramanlar meydanlarda olanlardı sağolsunlar hepsi de yürekleri ile oradaydılar. Vatan sevgisi, vatan aşkı ile oradaydılar. Bir damla kanımız aktıysa bu bizim için bir şereftir. Biz o desteği özellikle Türkiye’nin her bir tarafından o kadar güzel hissediyoruz ki, milletimiz şu anda birlik beraberliğini o kadar güzel gösteriyor ki Allah hepsinden razı olsun. Türk milletinin adı güçlü şükürler olsun ki. Yüreğimizle dimdik ayaktayız, bundan sonra da aynı şekilde olacağız. Yüreği vatan sevgisi ile yanan her Türk vatandaşının yapacağı bir şey bu marifet değil inanın ki. Herkes aynı şekilde yüreğini ortaya koydu, o caniler dışındaki şerefli askerlerimiz de yüreklerini ortaya koydular. Hep birlikteydik, bundan sonra birlik beraberliğimiz çok daha fazlasıyla olacak, sağlam olacak" diye konuştu.

"Bu bedendeki can vatana feda etmek için taşınır, her Türk evladında olduğu gibi"

Öğretmen olan Ovacıklı kendisini ziyarete gelen bir öğrencisi ile arasında geçen diyaloğu şöyle aktardı:

"Dün bir öğrencim geldi dedi ki: ’Öğretmenim hayatımı 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası diye ikiye ayırdım. Bundan sonra o duygular, vatan, millet aşkı, milliyetçilik duyguları çok daha fazla kalbimde’. Bu bizim için çok büyük bir kazanç, bayrağı onlara teslim edeceğiz. Bu bedendeki can vatana feda etmek için taşınır, her Türk evladında olduğu gibi. Bu şeref bize nail oldu ama yine olsun yine biz ayakta dimdik yine meydanlarda birlik beraberliğimizi kutlayalım bu sefer."

"Kahramanlar bize emanet"

Prof. Dr. Üzülmez, gazileri tek tek ziyaret ettikten sonra bir basın açıklaması yaptı. 15 Temmuz gecesi başlayan ve 16 Temmuz’da devam eden olaylar üzerinden bir haftanın geçtiğini dile getirerek, "Toplumsal tepkiden de anlaşılacağı üzere yaşanan olayın ne kadar vahim olduğu açık. Bu olaylar sırasında şehitlerimiz oldu, gazilerimiz var. Bu şehitlerden ve gazilerden bir kısmı da olay sırasında bizim hastanemizde bulundular. Olay sırasında yaralanan 126 kişi hastanemize intikal etmiş vaziyette. Bunlardan 17 yaralımız hastanede vefat etti, yaklaşık 8 kişinin de hastaneye geldiği sırada vefat ettiği tespit edildi. Hali hazırda hastanemizde 17 yaralımız var, bu yaralılarımıza gerekli ihtimamı göstermeye çalışıyoruz. Gazilerimizin, yaşananlar karşısında göstermiş olduğu cesaret ve metanet bizleri gururlandırıyor. Kahramanlar bize emanet, vefat edenler için ise Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılar için de acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA