Erzurum Kongresi'nin 97. Yıl Dönümü

Kentte tören düzenlendi.

Erzurum Kongresi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Havuzbaşı Meydanı'nda protokol üyelerince Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Erzurum Kongre Binası'ndaki programda, temsili delegeler adına Türk bayrağı Vali Seyfettin Azizoğlu'na sunuldu ve 'Erzurum Kongresi' canlandırıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, yıllar önce Erzurum Kongresi'nde olduğu gibi bu günlerde de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devlet ve milletin geleceği için önemli kararların alındığını söyledi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Ilıcalı, 'Erzurum'daki paşamız, darbenin ilk günü olduğu gibi bu gün de devletinin, milletinin yanında. Erzurum'da vatandaşlar büyük bir coşkuyla demokrasi nöbetlerini devam ettiriyorlar. Bugün burada bu ruhu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Program, düzenlenen resim ve heykel sergisinin gezilmesi ve mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA