'Darbeye Karşı' Basın Açıklaması

Sivil toplum kuruluşları Samsun’da, ’Darbeye Karşı’ isimli bir basın açıklaması düzenledi.

'Darbeye Karşı' Basın Açıklaması
İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi’nde düzenlenen basın açıklamasına; CHP Samsun İl Teşkilatı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB)- İKK Samsun Şubesi, Samsun Tabip Odası, KESK Samsun Şubeler Platformu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Samsun Devrimci 78’ler Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği Samsun Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şubesi ve DİSK Karadeniz Bölge Temsilciliği katıldı.

Basın açıklamasını grup adına Samsun Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Uzun okudu. Basın açıklamasına ayrıca; CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Uzun, "Demokrasi ve hukukun hepimiz için yaşamsal değeri vardır. Ülkemizin geleceği evrensel hukuk içerisinde tam demokrasidedir. Dün olduğu gibi bugün de bizler; emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine, taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, laik Cumhuriyeti ve evrensel hukuku savunmaktayız. Samsun’daki siyasi parti, sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri olarak bizler; Cumhuriyetimizin demokratik kazanımlarının yok edilmesi, bireyin özgürlüklerinin kısıtlanması ve bir arada kardeşçe yaşama kültürümüzün yitirilmeye doğru gittiği günümüzde Orta Doğu’yu ve ülkemizi yeniden dizayn etmeye çalışan emperyalizme karşı birlik beraberlik içerisinde mücadele edilmesi gerekmektedir" dedi.

Kaynak: İHA