Barışın Çocukları Düşünce Atölyesinde Buluşuyor

Nilüfer Belediyesi tarafından sürdürülen “Barışın Çocukları” projesi kapsamında hayata geçirilen “Düşünce Atölyesi” başladı.

Barışın Çocukları Düşünce Atölyesinde Buluşuyor
48 mahallede 4 Eylül’e kadar sürecek atölye çalışmalarının ilk gününde Gökçe, İrfaniye, Dumlupınar ve Görükle Mahallesi’ndeki çocuklar Düşünce Atölyesi’ne katıldı.

Atölye ile çocukların kendilerini, hayatı ve çevrelerini gözlemleyerek yeni ufuklar keşfetmeleri hedefleniyor. Atölyeler aynı zamanda çocukların topluluk önünde söz alıp düşüncelerini paylaşarak kişisel ve sosyal gelişimlerine de katkıda bulunuyor.

Atölyede çocuklar “Neden varım, sevgi nedir, özgürlük ne işe yarar, sanat nedir, hayal gücü ne işe yarar, hepimiz eşit miyiz, güzel nedir?” gibi zihinlerini kurcalayan sorulara cevap aradı. Eğitmen Arzu Suriçi Kireçci önderliğinde düşüncelerini ifade eden minikler, geleceğe dair hayallerini de paylaştı.

Atölyenin ilk gününde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de İrfaniye Mahallesi’nde çocukların yanında oldu. Ülkenin ihtiyaç duyduğu barışı, çocukların sağlayacağını vurgulayan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak ‘Barışın Çocukları’ projemize devam ediyoruz. Düşünce Atölyesi ile çocukların hayal ve düşüncelerini ortaya koymalarını sağlıyoruz. Düşünecekler, araştıracaklar ve sorgulayacaklar. 48 mahalledeki çocuklarımızla barış ahengi ortaya çıkacak” dedi.

Kaynak: İHA