Uşak'ın 2. Battı Çıktısı İhale Edildi

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentin ikinci battı çıktısı için start verildiğini söyledi.

Uşak'ın 2. Battı Çıktısı İhale Edildi
Uşak Belediyesi kentin trafiğinin rahatlaması adına çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda Otogar Battı Çıktı Projesi sona ererken, Stadyum Battı Çıktı Projesi için de ihale gerçekleşti. “Projemiz kısa sürede başlayacak ve bitince trafikte rahata kavuşacak” diyen Cahan "Projenin sona ermesiyle şehir içi ve şehirlerarası trafikte büyük kolaylıklar kazanacağız" ifadelerini kullandı

Konu hakkında açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Stadyum Battı Çıktı Projesi’nin sona ermesiyle şehir içi ve şehirlerarası trafikte büyük kolaylıklar kazanacağız. İlimizin gelişmesi sorunlarından arınması ve her yönüyle ilerlemesi adına ne gerekiyorsa yapmaktayız. Artan araç sayısından mütevellit trafik ve yolların yetersizliği kentimizin sorunları arasında baş sıralarda yer alıyordu. Mevcut yollarımız günü kurtaran bir yapıda olmamakla birlikte gelecek açısından da sıkıntı arz edecek bir noktaya gelmişti. Bu nedenle kent içinde ve İzmir- Ankara karayolu üzerinde önemli değişimlere başladık. Bunlarda birisi de Stadyum Battı Çıktı Projesidir. Çok yakın zamanda başlayıp kısa sürede tamamlanacak projemiz trafikte nefes almamıza önemli katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

“UŞAK’IN TRAFİĞİNDE GELECEĞİ PLANLIYORUZ”

Uşak’ın trafik anlamında rahatlatmak için gerekli adımları attıkların söyleyen Cahan; “Biz yatırımlarımızı geleceğe yönelik olarak gerçekleştirmekteyiz. Bugün yaptığımız bütün çalışmalar uzun yıllar kenti kaldıracak projelerin alt yapısıdır. Trafikte de bu düşüncelerle hareket ediyoruz. Tamamıyla bitirmek üzere olduğumuz kent içi çevre yolları şehrimizin merkezini yükten kurtaracak. Öte yandan battı çıktılarımız şehirlerarası yola nefes aldırdığı gibi uzun vadede kent içinde artan araçların verdiği yükü de hafifletecek. Devletimizin bitireceği çevre yolu da ilimize fayda sağlayacak. Kısacası gelecekte trafikte bir daha sorun konuşmayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA