Ufuk Bayraktar darbe girişimi gecesi Erdoğan'la aynı oteldeydi

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın darbe girişiminin yaşandığı gece, Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde tatil yaptığı ortaya çıktı.

Ufuk Bayraktar darbe girişimi gecesi Erdoğan'la aynı oteldeydi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde tatil yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden yarım saat önce ayrılan sinema ve dizi oyuncusu Ufuk Bayraktar, 'Sandıkta hiçbir zaman deviremeyeceğinizi anladığınız birisini başka kumpaslar kurarak devirmeye kalkmak büyük hainlik, büyük alçaklıktır.' dedi.

Raşit Görgülü'nün yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği 'Geçmişteki Sır' filminin çekimleri için Saraybosna'da bulunan Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok zor bir durumun üstesinden geldiğini söyledi.

Bayraktar, darbe girişiminde bulunanların başarısızlığa uğramasından memnuniyetini dile getirerek, 'Darbe olmadı, patates oldular. Türkiye'deki ortamı bilmiyorum. Ben garip bir haldeydim. Kendimle alakalı bunu biliyorum. Hakikaten çok garip bir haldeydim. Ben Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı oteldeydim. Çok garip hallerden geçtim. Cumhurbaşkanı'na ulaşmaya çalıştım.' diye konuştu.

Otele gerçekleştirilen saldırıdan yarım saat önce ayrılarak ailesiyle İstanbul'a geldiğini aktaran Bayraktar, şunları kaydetti:

'İstanbul'a geldiğimde başka bir kargaşanın içinde kaldım ama Allah'a şükür püskürtüldü. Herkesin şunu bilmesi lazım, 'halkın iradesi.' Oy veriyoruz. Benim oy verip vermemem önemli değil. Her birey eşittir ve her birey gidip oy veriyor. Sandıkta hiçbir zaman deviremeyeceğinizi anladığınız birisini başka kumpaslar kurarak devirmeye kalkmak büyük hainlik, büyük alçaklıktır. Benim anaokuluna giden çocuğuma da alçaklıktır. Kundaktaki bebeğe de alçaklıktır. Geleceğe hainliktir. Kötüdür yani. Bunu kim, neden yaptı? Bu benim bildiğim bir şey değil ama alçaklık olduğu net, ortada. Allah'a şükür bütün halk sokaklara döküldü. Sağcısı, solcusu hiç fark etmez. Herkes sokağa çıktı ve bunu durdurmak istedi. Ben havaalanında, olayların içinde kaldım, Marmaris'te. Uçaktan indiğimizde, öğrendiğimde çok garip oldum.'

- 'Bizim vergimizle alınan silahı bize doğrultmalarına engel olmak için dışarı çıktım'

Oyuncu Bayraktar, darbe girişimini öğrenince çocuklarını havaalanındaki mescide bıraktığını belirterek, 'Elimden geldiğince komutanların sivil halkımıza, bizim vergimizle alınan silahı bize doğrultmalarına engel olmak için dışarı çıktım. Halkımız da farkına varmadan provoke olup, erlere zarar gelmesin diye büyük bir mücadele gösterdi.' ifadelerini kullandı.

Atatürk Havaalanında 15 Temmuz gecesi yaşananlara değinen Bayraktar, 'Havaalanında belli bir er grubu vardı. Onlara engel olmak, rütbelilerin, ateş edenlerin kimler olduğunu tespit etmek ve ellerindeki silahları alabilmek için büyük mücadele verildi. Tankın altında ezilenlere Allah rahmet eylesin. Hepsi şehit oldu onların.' dedi.

Ufuk Bayraktar darbe girişimi gecesi Erdoğan'la aynı oteldeydi

Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o otelde kaldığının bilinmediğini ifade ederek, şunları anlattı:

'Ben ailemle, çocuklarımla tatil yaptığım otelden ayrıldım. Yarım saat sonra oteli taramaya başladılar. Millet birinci günden itibaren sokaklara çıktı. Tüm arkadaşlarımız çıksınlar. Bütün Türkiye çıksın ve cumhuriyetine sahip çıksın. Bu cumhuriyet içinde yaşayan insanların kullandığı oy oranına göre seçilmiş kişiye hakkını iade edeceksin.'

Darbeyi yıllarca kötüleyen kişilerin, darbeye kalkışıldığında sessiz kaldığının altını çizen Bayraktar, 'Çok çelişkidesiniz. Kendinizi çok kaybediyorsunuz. Ben ağaç için Gezi'ye de çıktım. Gezi'de 'ağaçlar kesilmesin' diye durdum. Şimdi de o tankın önüne çıkmak benim görevimdi. Çünkü bu vatandaşın, seçilmiş bir Cumhurbaşkanı, bir yönetim sistemi vardı. Bunu kimsenin kırmasına izin veremezdik. İzin verenlerin hepsi, ikiyüzlü şerefsiz.' diye konuştu.

Ufuk Bayraktar darbe girişimi gecesi Erdoğan'la aynı oteldeydi

- 'İnsanlar ayrım yapmayı çok seviyor'

Ufuk Bayraktar, hiçbir zaman insan ayrımı yapmadığına vurgu yaparak, 'Ben bütün dünyaya 'Rahman' olarak baktım. Bütün yaratılmışın eşitliğinin olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Benim haddim değil ayrım yapmak ama insanlar bunu çok seviyor. Seni eğer bir gün camiden çıkarken görürlerse, 'helal olsun' diyerek destek olan da var ama öbürlerini anlayamıyorum bir türlü.' değerlendirmesini yaptı.

Darbe dolayısıyla yıllarca Kenan Evren'e sövenlerin darbe girişimine sessiz kalmasına tepki gösteren Bayraktar, şunları vurguladı:

'Şimdi darbe girişimi oldu. Bir taneniz çıkmadı. Bir şey yazmadınız, çizmediniz. Sonucunu beklediniz. Yazıktır. Türkiye'nin bütün halkı sokaktaydı. Oyuncu camiasından kendini saklayan insanlara söylüyorum bunları. Bana diyorlar ki, çok keskin olma kardeşim, senin kariyerin var. Bu darbenin Allah korusun ikinci, üçüncü dalgası var. Onu planlayanlar da aptal değil. Üç kişinin kavgası değil, generallerin karıştığı bir durum. Belki ikincisinde, üçüncüsünde başıma daha kötü bir şey gelecek.'

Oyuncu Bayraktar, darbenin dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir insanı bir adım ileri götürmediğine dikkati çekerek, 'Bu ülkeye bütün insanlar sahip çıktı ve sahip çıkarken de farkında değiller. Onlar halkın nabzını ölçtüler. Halk, 'geç kaldım' diye kafasını duvara vuruyor. İkincisinde böyle bir şeyle karşılaşmazlar daha ötesiyle karşılaşırlar. Allah korusun ülkemizi her türlü saldırıya karşı.' ifadelerini kullandı.

Darbelerin çocukları 50 yıl geriye götüreceğini bilen ve darbe girişimine karşı sokaklarda olan herkese teşekkür eden Bayraktar, hayatını kaybedenler için de Allah'tan rahmet diledi.
Kaynak: AA