Selzedelere Psikolojik Destek

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce Perşembe ilçesinde 4-5 Temmuz tarihlerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucunda yaşanan sel, heyelan ve kaya düşmesi afetlerine maruz kalan ailelere yönelik sosyal çalışma başlatıldı.

Selzedelere Psikolojik Destek
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar eşliğinde yapılan çalışmalarda, afetten etkilenen ailelere psiko-sosyal yönden destek veriliyor. Afetzedelere yönelik sosyal çalışmalar hakkında bilgi veren İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, 4-5 Temmuz tarihlerinde ilimizde meydana gelen afetlerden etkilenenlerin yaşadıkları sosyal, psikolojik ve ekonomik etkileri gözlemek için çalışma başlattıklarını belirtti.

Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde görevli sosyal hizmet uzmanları ile iş birliği içerisinde yapılan çalışmalarda sel felaketinden en çok etkilenen ve kayıpları olan ailelere ev ziyaretlerinde bulunulduğunu belirten Osman Işık, “Psiko-sosyal yönden inceleme ve değerlendirmeler yapıldı. Sel felaketi sonrasında hayatını kaybeden İrfan Soydan ve Mukaddes Soydan’ın kız kardeşi olan ve yaralı olarak kurtulan Gülbiz Soydan’ı evinde ziyaret ederek, gerekli incelemelerde bulunuldu. Afette hayatını kaybeden bir diğer vatandaşımız Mustafa Canbulut’un evine de ziyarette bulunularak, akrabaları ile görüşme yapıldı. Ayrıca hala arama çalışmaları devam eden kayıp vatandaşlarımızdan Remzi Taktak ve Alim Canbulut’un ailelerine de ev ziyaretlerinde bulunularak, gerekli psiko-sosyal inceleme ve değerlendirmeler yapıldı” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, sel felaketinden etkilenen vatandaşlara, Ordu AFAD ve Ordu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde psikolojik ve sosyal destek sağlanmaya devam edileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA