Meksika'da Bir Gazeteci Daha Öldürüldü

Meksika'nın Veracruz eyaletinde, yerel bir gazetecinin evinin önünde vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Başsavcılık ofisinden yapılan açıklamada, 43 yaşındaki Pedro Tamayo'nun Tierra Blanca bölgesinde iki saldırgan tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Olay yerinde çok sayıda mermi kovanının bulunduğunu söyleyen müfettişler, saldırının nedeni hakkında kesin bilginin olmadığını ifade etti.

Öldürülen gazetecinin çalıştığı El Pinero de la Cuenca gazetesinde yayımlanan makalede, Tamayo'nun, kentteki sosyal ve şiddet olaylarıyla ilgili bilgi topladığı ve cinayetler üzerine birçok yazı yazdığı kaydedildi.

Gazetecinin birçok kez güvenlik güçleri tarafından tehdit edildiğine dikkat çekilen makalede, 'Tamayo'nun yazılarında ele aldığı birçok konu şiddetle ilgili olduğu için birilerini hep rahatsız ederdi.' ifadesine yer verildi.

Şiddet olaylarıyla adı duyulan Veracruz eyaletinin Tierra Blanca bölgesinde, 2010 yılından bu yana 17 gazetecinin öldürüldüğü ve birçoğunun ortadan kaybolduğu biliniyor.

Veracruz valisi Javier Duarte, öldürülen ya da kaybolan gazetecilerin uyuşturucu kartelleri ile bağlantısı olduğu veya suç kurbanı oldukları iddiasında bulunmuştu.

Kaynak: AA