Malatya Eczacılar Odası Başkanı Elçi Açıklaması

Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkan Tahir Özelçi, 15 Temmuz gecesi meydanların darbeci eşkıyalara terk edilmediğini belirterek “Hainlere cevap en yüksek mertebeden verilmiştir” dedi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Elçi Açıklaması
FETÖ darbe girişimi sonrası yazılı bir açıklama yapan Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkan Tahir Özelçi, 15 Temmuz Cuma gecesinin eli kanlı vatan hainlerinin sergilediği ve milletin acımasızca katledildiği kanlı bir darbe girişimine sahne olduğunu belirtti.

Bu süreçte milletin egemenliğinin sembolü olan TBMM’nin bombalandığını ve halkın iradesine ipotek konulmaya çalışıldığını kaydeden Elçi, bu süreçte yüzlerce kişinin şehit edildiği binlerce kişinin de yaralandığını anımsattı.

Darbecilerin unuttukları tek şeyin Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığı olduğunu vurgulayan Elçi, “Halkımız siyasi görüş ayrımı yapmaksızın canlarını ortaya koyarak vatanına ve devletine sahip çıkmışlardır. Meydanlar darbeci eşkıyalara terk edilmemiş gerçek sahipleri tarafından doldurulmuş ve hainlere cevap en yüksek mertebeden verilmiştir. Milletimiz top yekun darbeye karşı durarak kendi iradeleri için demokrasi için canlarıyla bedel ödemişlerdir. Yüce devletimizden bu hainlere bedel ödettirecek ve suçluların cezasını teker teker verecektir. Milletine ateş açacak kadar gözü dönen bu vatan hainlerine hesap soracaktır” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Eczacılar Odası’nın da darbe yanlısı açıklamasını kınayan Başkan Elçi, “Bu süreç içerisinde İstanbul Eczacı Odası yönetim kurulu tarafından bir meslek odası bilinciyle örtüşmeyen, ülkemizdeki 34 bini aşkın eczacımızın ve eminiz ki kendi üyelerinin de tamamının görüşlerini yansıtmayan, aksine eczacılık camiasını derinden yaralayan, talihsiz ve maksadını aşan bir açıklama kaleme alınmış belli bir süre İstanbul Eczacı Odası’nın resmi web sayfasında yayınlanmıştır. Bizler Malatya Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak İstanbul Eczacı Odasının görüşlerine hiç bir noktada katılmadığımızı kamuoyuna beyan ediyoruz” diye konuştu.

Millet ve devlet ile yan yana, kol kola olduklarını ifade eden Elçi, demokrasi için son nefeslerine kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Elçi son olarak hain darbe girişimi sonucunda demokrasi için, şehit olan tüm sivil asker ve polislere Allah’ tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Vatan hainleri ve onların işbirlikçilerine karşı dimdik ayakta durabilmek için eczacı meslek grubu olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Elçi, “Darbeyi, darbecileri lanetliyor Necip Türk Milletini saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA