Kayseri'deki Çiftçilerden FETÖ'nün Darbe Girişimine Tepki

Kayseri'deki çiftçiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla, binden fazla traktörle şehir turu attı.

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş'in önderliğinde kentin farklı köylerinde tarımla uğraşan çiftçiler, fuar alanında toplandı.

Traktörlerinin yanı sıra biçerdöverleriyle alana gelen çiftçiler, araçlarını dağıtılan Türk bayraklarıyla donattı.

Burada çiftçilere seslenen Güneş, bir grup hainin 15 Temmuz günü vatandaşın vergileriyle alınan ordunun silahlarını milletine çevirdiğini anımsattı.

Devlet yetkililerinden bu askerlerin üniformalarını çıkarmalarını isteyen Abdulkadir Güneş, 'Bunların üzerinde Türk askerinin üniforması olmamalı. İsrail ya da ABD askerinin üniformasını giydirsinler. Bu askerler PKK'ya kullanmadıkları silahlarını bize doğrulttular. Başkomutanımız bize evlerinize dönün demediği sürece meydanlarda olacağız.' dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ise darbe girişimine katılan hainlerin milletin gücünü unuttuğunu dile getirdi.

Milletin ve yetkililerin sayesinde girişimin engellendiğini ifade eden Kayacan, 'Bu hainliğe katılanlar ilk başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, sonra da bu güçlü, yüce halkı unuttular.' ifadelerini kullandı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da Türk çiftçisinin her zaman milletin ve devletin yanında olduğunu vurguladı.

Darbe girişimine yabancı güçlerin de destek verdiğini belirten Akay, şöyle konuştu:

'Bunun arkasında sadece FETÖ ve hainleri yok, başka ülkeler de var. Bunlar Türk milletinin damarına basılınca, ayranı kabarınca neler olacağını gördüler. Dünyanın neresinde tankı eliyle durdurmaya çalışan bir halk var? Nerede gördünüz üstüne helikopterden ateş açılırken cesurca karşısında duranları? İşte bunları hesap etmediler. Bu uğurda şehit düşen kahramanlarımıza da sahip çıkmalıyız, onları unutmamalıyız. Türkiye çok şey gördü ama bu kadar alçaklığı hiç görmemişti. Hırsız içeride olunca kapı kilit tutmazmış. Gördüler ki bu caddelerden tank değil, ancak traktör yürür.'

Konuşmaların ardından binden fazla traktörün katılımıyla çiftçiler, fuar alanından kornalar eşliğinde Sivas Caddesi'ne ve Cumhuriyet Meydanı'na geçti.

Vatandaşlar da çiftçilerin traktör şovuna büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: AA