'Hamdibey Ve Sislioba Köyü Ziyaretçi Merkezi Projesi'

Trakya Kalkınma Ajansınca desteklenen 'Hamdibey ve Sislioba Köyü Ziyaretçi Merkezi Projesi' sona erdi.

Demirköy Doğayı Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği (DEKAT), Halk Eğitim Merkezi ve köy muhtarlıkları işbirliğinde yürütülen projenin kapanış toplantısı düzenlendi.

Hamdibey köyü ziyaretçi merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Demirköy Kaymakamı Musa Aydemir, İl Genel Meclis Başkanı Saffet Üresin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, DEKAT Başkanı Sırrı Tayan, Hamdibey Köy Muhtarı Turan Üstünel katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Demirköy’ün eko turizm açısından önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Ziyaretçi merkezlerinde köyü ziyaret eden turistlere yöresel yemek ve yöresel ürünlerin tanıtımının yapılacağını belirten Şahin, projenin Kırklareli'nin turizme büyük katkı sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

Öte yandan proje kapsamında köylü kadınlara kadına turizm ve iletişim eğitimleri verildiğini aktaran Şahin, projenin tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını bildirdi.

Bölgenin kısa sürede turizm açısından daha da büyük önem kazanacağını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

'Trakya Kalkınma Ajansı olarak eko turizm açısından oldukça önemli olan Demirköy’e bağlı Hamdibey ve Sislioba köylerimize ziyaretçi merkezi kazandırılmasına verdiğimiz destek için çok mutluyuz. Hayata geçirilen bu proje sayesinde ziyaretçi merkezlerinde köylere ziyarete gelen misafirlere ve turistlere yöresel yemek ve yöresel ürünlerin sunumu yapılabilecek. Köylerin turizm potansiyeline önemli bir katkı sağlanacak. Projenin kayda değer diğer bir katkısı da köylerde yaşayan otuz kadına turizm ve iletişim eğitimleri verildi. Projede emeği geçen herkesi kutluyor, eko turizm potansiyeli taşıyan diğer köylerimize de projenin örnek olmasını temenni ediyorum.'

Şahin, projeye 190 bin lira hibe desteği sağlandığını belirterek projenin 9 ayda tamamlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA