'FETÖ Üyesi 'Astsubaylık Sınavında Muvaffak Olamayacaksın' Dedi, Olamadım'

Astsubaylık için girdiği sınavda sağlık muayenesinde elenen Karabulut: 'FETÖ üyelerinden biri bana 'astsubaylık sınavda muvaffak olamayacaksın' dedi, dedikleri gibi başarısız sayıldım'.

ETEM GEYLAN - Astsubay olmak için girdiği sınavda sağlık muayenesinde elenen Muhammed Karabulut, FETÖ üyelerinden birinin, astsubaylık sınavına girmeden önce kendisine başarısız olacağını söylediğini, söylediği gibi de sağlık muayenesinden geçemediğini kaydetti.

Bursa'da yaşayan Muhammed Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında İnegöl Meslek Yüksekokulu'nda paralel yapı üyeleriyle tanıştığını söyledi. Paralel yapıya ait yurtta bir süre ücret ödemeden kaldığını aktaran Karabulut, 2013'te astsubaylık için girdiği sınavda elenme sürecini şöyle aktardı:

'Bir gün yurda bir ağabey geldi. Bize ne olacağımızı sordu. Ben de 'Ailemin çoğunluğu asker ben de astsubay olmak istiyorum' cevabını verdim. Bana sınava hazırlanmam için kitap desteğinde bulunacağını söyledi. O sırada adını Zübeyir olarak bildiğim ancak gerçek adı farklı olan talebe sorumlusu vardı. Benim cemaat içinde çalışmamın uygun olacağını söyleyip, sınava girmeme karşı çıktı. Bana kitap desteğini verecek ağabeyle, Zübeyir tartıştı. Ben de herkesten habersiz Balıkesir'de sınava gittim. Aileme bile söylememiştim. Döndüğümde bana kitap desteğinde bulunacağını söyleyen ağabey ile karşılaştım. Bana 'Tebrik ederim sınavı kazanmışsın' dedi. Ben nasıl öğrendiğini anlayamadım. Yine herkesten habersiz sağlık kontrolü, mülakat ve spor sınavı için Ankara Cebeci'ye gittim. Boyum 1.88, kilom ise 94-95. Astsubaylık sınavına gireceğim için uzun süre spor salonunda çalışmıştım. Tartıya çıktım. Başını dik tut dedikleri için göremiyorsunuz. Doktor bana 'sen elendin' dedi. Orada benim durumumu gören bir albay da buna şaşırdı ve 'İtiraz hakkın var. İtiraz et' diye uyarıda bulundu. Ben de itiraz ettim. Ancak benim ilk muayenemi yapan doktor, daha ben girmeden ikinci doktorun odasından çıktı. İkinci doktor da bana 'kilon fazla' diyerek elendiğimi söyledi.'

Bursa'ya dönerken telefonunun çaldığını aktaran Karabulut, 'Beni arayan, sınava girmemi istemeyen Zübeyir'di. Bana 'Sana demedim mi muvaffak olamayacaksın diye' dedi. Şoke oldum. Ne yapacağımı bilemeyerek eve döndüm.' ifadelerini kullandı.

Bu olaylar sonunda cemaatten uzaklaştığını kaydeden Karabulut, paralel yapı mensuplarının bir süre daha kendisini telefonla aradığını daha sonra da peşini bıraktıklarını söyledi.
Kaynak: AA