Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Milletin direnişi, nöbeti devam ediyor, Başkomutanımız tamam diyene kadar da devam edeceğiz” dedi.

Demokrasi Nöbeti Sürüyor
Darbe teşebbüsünün ardından meydanlardaki demokrasi nöbetleri devam ediyor. Kızılay Meydanını dolduran binlerce vatansever yine tek yürek oldu.

15 Temmuz akşamı Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) teşebbüs ettiği ve halkın direnişiyle engellenen darbe girişiminin lanetlendiği gecede, Arif Nihat Asya’nın "Bayrak" şiirini de hep bir ağızdan okuyan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bitti” demeden meydanları asla bırakmayacaklarını hep bir ağızdan haykırdılar.

"Başkomutan tamam diyene kadar alanlardayız"

Darbe girişimine karşı vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine katılan ve "Yiğit Ankaralı’lar" diyerek konuşmasına başlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Milletin direnişi, nöbeti devam ediyor, Başkomutanımız tamam diyene kadar da devam edeceğiz. Vatandaşlarımız her türlü fedakarlığı yaparak iradesine ve vatanına sahip çıkıyor, o al bayrağın inmemesi için buradayız" ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin önlenmesindeki en büyük başarının vatandaşlara ait olduğunu ifade eden Ak, "Emniyet teşkilatı, özel harekatçılar, TSK’nın gerçek kahraman askerlerine minnet borçluyuz, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları da darbe girişime teşebbüs eden hainlere karşı varını yoğunu ortaya koydu." diye konuştu.

1960 ve 1980 darbesini gören halkın ilk kez darbeye karşı durduğunun altını çizen Başkan Ak, Abdürrahim Karakoç’un “İnsan kaçarsa itler saldırır emmi, Dik duran insan iti yıldırır emmi, Hele bir yiğitçe hücum eyle de gör, İtler de sahibi de çıldırır emmi" dizelerini okuyarak alandakilerden büyük alkış aldı.

Millete güvenenler Kkazanır

“Millete güvenmek lazım, milleti dinlemek lazım. İşte Cumhurbaşkanımızın başarısının sırrı budur, milletin iradesini her şeyin üzerinde tutmuştur" diyen Ak vatandaşlara geleceklerine sahip çıktıkları için de ayrıca teşekkür etti.

Dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında ülkemizin eskiden çok gerilerde olduğunu hatırlatan Ak, “16. sıraya yükseldik ama hedefimiz birinci olmak, dünyanın en büyük ekonomisi olmaktır. Türk milletine bu yakışır, Türk milleti buna layıktır” açıklamasında bulundu.

Mısır’da halkın sokakları terk etmesinin ardından darbenin gerçekleştiğini hatırlatan Ak, Uhud Savaşında Okçular Tepesi’nin erken terk edilmesiyle kazanılmış bir zaferin kaybedildiğini de hiç kimsenin aklından çıkarmaması gerektiğini söyledi.



Demokrasi şehitleri için duaların edildiği gecede vatandaşlar da sık sık tekbir getirdi.

Davut Güloğlu, Nihat Doğan, Halil Mutlu gibi ünlü isimlerin de destek verdiği demokrasi nöbetinin en duygusal anı ise yeni evlenen genç bir çiftin gelinlik ve damatlıklarıyla sahneye çıkarak vatanımıza sahip çıkmak için buradayız mesajı verdikleri anlarda yaşandı.
Kaynak: İHA