Burhaniye'de Engelliler Engelsiz Sahile Ulaşacak

Burhaniye’de engelliler için son derece önemli olan “Burhaniye Engelleri Aşıyor Projesi” ile ilgili olarak çalışmalara başladı.

Burhaniye'de Engelliler Engelsiz Sahile Ulaşacak
Belediye Başkanı Necdet Uysal verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)’nın küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında aldığı hibe desteği ile Ören Mahallesi bölgesindeki çalışmalar başladı.

Proje kapsamında, Güney Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri ve Burhaniye Belediyesi teknik elemanları inşaat alanını incelediler. Projenin havuz, iskele ve iki adet tenis kortu yapımının 90 içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Önem verdiğimiz proje ile ilçemizde yaşayan bin 260 engelli vatandaşımızın ve ilçemize ziyarete gelen engelli vatandaşlarımızın, ilçe merkezinden Ören Mahallesine kadar sorunsuz ve engelsiz bir şekilde gitmelerini sağlayacağız. Denize veya havuza, kimseye ihtiyaç duymadan, rahatça girebilmeleri için bu kardeşlerimize; denize bir adet iskele ve kumsalda yine kardeşlerimizin rahat hareket edebilmeleri için yürüyüş yolları yapacağız. Yüklenici firma tarafından inşaatına başlanan havuzumuz da yine engelli kardeşlerimizin rahatça girebilecekleri şekilde yapılıyor. Şu an için Havuz, deniz iskelesi ve iki adet tenis kortu inşaatı yapılarak hizmete girecek GMKA’dan aldığımız hibe desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu proje ile eksikliği sürekli dile getirilen hizmetlerde karşılanmış olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA