Bilecik'te Belediye Başkanının İmamı Darp Ettiği İddiası

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi günü bir imamı ezan ve sela okumaması için darp edip, caminin şalterlerini indirdiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve dün partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa eden Bilecik’in İnhisar ilçesi Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, hakkındaki iddiaların ispatlanması halinde belediye başkanlık görevinden de istifa edeceğini bildirdi.

Bilecik'te Belediye Başkanının İmamı Darp Ettiği İddiası
O geceyi anlatan Ödübek, "AK Parti İnhisar İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Üstün’ün düğündeydik. Sonra camilerde sela ve ezan okununca tüm cemiyet camiye geldik. Sonra benim de asla tasvip etmediğim ve onaylamadığım darbe girişiminde bulunduklarını öğrendik. Camide görevli din mensupları ile ezan ve selanın neden okunduğu sormamın ve konuşmanın dışında herhangi bir zorlama ya da fiziki bir müdahalem olmamasına rağmen beni din düşmanı ilan ettiler. Ben o günkü yaşanan olaylardan sonra kimseyle görüşmedim. Ben din düşmanı değilim. Bu olaydan sonra ilçede kahvesinin bahçesinde Cemil hoca, Tarık hoca ve ezan okuyan İsmail hoca sordum, ’Ben sizi darp ettin mi?’, ’Başka bir şey yaptım mı?’ diye bana ’Yok başkanın onu nereden çıkarıyorsun’ dediler. Bu olayların hepsi çözümlenecek, Allah büyük" dedi.

Öte yandan, konuyla alakalı İl Müftüsü Necati Akkuş da, göreve yeni başladığını ve bugün vali bey ile görüşmesinden sonra valilik tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmasının beklendiğini kaydetti.

Öte yandan, İnhisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de bugün Başkan Ödübek’in evinde arama yaptığı öğrenildi.
Kaynak: İHA