Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması

Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, “Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zor sürece rağmen Gaziantep fuarını açtı” dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Açıklaması
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından açılan, ‘’23. GAPSHOES Kış Fuarı’’nı ziyaret eden Koçer burada gündemle ilgili değerlendirmede bulundu.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarı, GSO Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, yönetim kurulu üyeleri Orhan Akkaya, Şevket Akkaya ile OFM Müdürü Serkan Akınal ile birlikte fuarı gezen Koçer firma yetkililerine hayırlı işler diledi.

Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Türkiye’nin yeni umutlarla, kendisini bekleyen bütün tehlikeleri bertaraf ederek geleceğe doğru yürümek zorunda olduğunu bunu da fuarlarda gördüklerini söyledi.



Fuarların Gaziantep ekonomisini geleceğe taşıyan, yenilikçi ürünlerin tanıtıldığı firmaların ürünlerine pazar bulduğu çok önemli mekanlar olduğunu kaydeden Koçer, “Fuarlar, 2000’li yılların başından bu yana Gaziantep ekonomisine çok büyük bir pazar genişliği sağladı ve bu pazar genişliğini ürün çeşidine çevirdi. Ürün çeşitlerini de fuarlarda sergiliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Koçer, “Bu zor sürece rağmen Gaziantep fuarını açtı. Bugün stantları ziyaret ettiğimizde şunu gördük ki; satacak ve pazarlayacak çok ürünümüz var. Bu yıl bu sektörlerde çok yenilik var. Ayakkabı, terlik ve saraciye sektörü çok büyük istihdamın sağlandığı ve Gaziantep’i geleceğe taşıyacak olan sektörlerdir. Bu sektörlerin gücü çok yüksek ve yılda iki kez OFM’’de yaz ve kış olmak üzere fuarları açılıyor. Dolayısıyla ben bu gün fuarda gördüklerimden büyük heyecan duydum. Şehrimin ve ülkemin geleceğine dair olan ümidim daha da artmış durumda” şeklinde konuştu.

OHAL ilan edildiği bir günde fuara katılımın yüksek olması ve bu fuarın açılmış olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Koçer şöyle devam etti:

“Tabi buradan şu mesajı da vermek istiyorum; meclisimiz dün itibari ile Başbakanlıktan gelen teskereyi oylayarak OHAL kararını kabul etmiş oldu. OHAL kararı vatandaşlarımızın huzuru ve güveni için alınmıştır. Devlet mekanizmasının hızlı işlemesi için alınmıştır. Bu süreçte OHAL uygulaması normal vatandaşlarımızın sıradan günlük hayatına yansımayacaktır. Dolayısıyla bunu buradan belirtmek isterim. Şimdi işe güce koyulma zamanı. Türkiye yeni umutlarla, kendisini bekleyen bütün tehlikeleri bertaraf ederek geleceğe doğru yürümek zorunda. Biz bu fuarlarda bunu görüyoruz. Gaziantep ve Türkiye açısından bu tür fuarların önemi çok büyük.”

Dün akşam Demokrasi Meydanı’nda gördüğü manzaranın da muhteşem olduğunu kaydeden Koçer, bundan dolayı Gaziantepli hemşerilerine teşekkür etti. Gazianteplilerin şehrine ve ülkesine sahip çıkan demokrasi aşığı bir şehir olduğunu, her zamanki gibi kendine yakışanı yaptığını vurgulayan Koçer şöyle konuştu:

“Bugün bu fuarda gördüğüm Gaziantep sanayisinin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu. Gapshoes Fuarı sektöründe Türkiye’de açılan en büyük fuardır. Bu fuarın yılda iki kez açılamasını ve devamını sağlayan başta Gaziantep Sanayi Odamıza, Akort Fuarcılığa şükranlarımı sunuyorum. Açtıkları bütün fuarlarla Gaziantep sanayisini, Gaziantep ekonomisini geleceğe taşıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Ayakkabı, terlik ve saraciye sektörüne de çok teşekkür ediyorum. Bu fuarlar başladığı yıllarda markalaşma, tasarım çok azdı. Değişik ürünler üretilmiyordu hep klasik ürünler vardı. Bugün ise baktığımızda Avrupa normlarında ürünlerimiz mevcut. Bununla da iftihar ediyoruz. Geçmişte Gaziantep sanayisi ile ilgili yapmış olduğum görevler dolayısıyla bu sektörlere ve bu fuarlara yakınlığım çok daha fazla. Bunların büyümesi ve gelişmesi için de her zaman Gaziantep sanayisinin emrindeyim. Onlara hizmet etmek benim için bir gururdur. Sadece ayakkabı sektörü değil, tarım, plastik, halı ve tekstil sektörü olmak üzere sanayimizi oluşturan tüm sektörlerin pazarlamasının gelişmesi için, bize düşen çaba ve gayreti Ankara da göstereceğimizin bilinmesini isterim.”
Kaynak: İHA