24 Temmuz Basın Bayramı

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, basının, iletişim teknolojisinin sunduğu imkanlardan yararlanarak hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladığını bildirdi.

Yıldırım, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan basının, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez en önemli unsurlarından ve olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydetti.

Bu anlamda 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması, 'Gazeteciler ve Basın Bayramı' olarak her yıl 24 Temmuz'da kutlanmakta olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

'Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı, iletişim özgürlüğü şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır. Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, özel yaşama, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Basın, iletişim teknolojisinin sunduğu imkanlardan yararlanarak hızlı bir haber akışı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanması, kamunun faaliyetlerini ve toplumda olup bitenleri özgür bir şekilde vatandaşlarımıza ve kamuoyuna aktararak kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstlenmekte ve bu anlamda vatandaş ile kamu kurumları arasında bir köprü görevi ifa etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle basında sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde, değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, görevlerini yerine getirirken hayatını kaybeden değerli basın çalışanlarını rahmetle anarken, basın camiamızın tüm mensuplarını içten sevgi ve saygılarımla selamlarım.'

Kaynak: AA