1+6 Yuvarlak Masa Toplantısı

Çin Başbakanı Li: 'Hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dünya ekonomisi için temel sorumlulukları omuzlayamayız'

Çin Başbakanı Li Kıçiang, 'Küresel ekonominin iyileşmesine liderlik etmemiz beklenmemeli.' diye konuştu.

Çin'in başkenti Pekin'de yapılan '1+6 Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, Çin Başbakanı Li Kıçiang, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Legarde, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Roberto Azevedo, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryde, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, Finansal İstikrar Kurulu (FSB) Başkanı Mark Carney ile ticaret, finans, kalkınma, istihdam ve ekonomik büyüme gibi konuları ele almak üzere bir araya geldi.

Toplantıya başkanlık eden Li, 'küresel ekonominin iyileşmesi için Çin'den liderlik beklenmemesi gerektiğini' söyleyerek, bu süreçte diğer birçok ülke ile ortak çaba sarf edilmesi çağrısını yaptı.

Li, 'Dünya, küresel ekonomik büyümede tek lokomotif rolü, Çin'in üstlenmesini beklememeli. Hala gelişmekte olan bir ülkeyiz. Dünya ekonomisi için temel sorumlulukları omuzlayamayız.' dedi.

Çin'in Çıngdu kentinde yarın yapılacak olan G20 Merkez Bankası Başkanları Toplantısı öncesi bir araya gelen küresel finans ve ticaret örgütlerinin liderleri, küresel ekonomide etkin olan belirsiz atmosferin bir süre daha devam edeceği yönünde fikir birliğine vardı.

Kaynak: AA