Yüreğir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıp Darbeyi Kınadı

Yüreğir Belediye Meclisi milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınamak amacıyla tek gündem maddesi ile toplandı.

Yüreğir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıp Darbeyi Kınadı
AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanları yaptıkları açıklamada Türkiye’nin demokratik ve hukuk devleti olduğunu, ülkeye büyük acılar veren, kendi halkını, meclisini, devlet binalarını, kendilerine emanet edilen silahlarla bombalayan, kurşunlayan, paralel vatan hainlerinin tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldığını belirttiler.

Türkiye’nin başına getirilmek istenen felaketin önüne Türk Milletinin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edildiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Necip Türk Milleti, sivil toplum örgütleri, demokrasiye ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım yönetimindeki 65. Ak Parti İktidarına, Türkiye Büyük Millet Meclisi altındaki tüm siyaset mensuplarına sahip çıkmıştır. Türkiye düşmanı bazı güçlerin desteğini alarak kirli emellerini hayata geçirip Türkiye’yi karanlık günlere götürmek isteyen Pensilvanya’daki terörist başı ve onun militanları halkımızın dik durması sonucu bu emellerine çok şükür ulaşamadılar. Türk milleti bir bütün olarak çok güzel bir demokrasi sınavı vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi işgal etmeye kalkan düşmanlara karşı eline geçirdiği kazma kürekle yürüyen o milli ruh, tankın önüne vücudunu siper ederek bugün yine ortaya çıkmıştır. Bütün dünya, Türkler için vatanın ne anlama geldiğini bir kez daha görmüştür.Halkımızın iradesi dimdik ayaktadır. Bu ruh ve bu irade var olmaya da devam edecektir. Demokrasiye, milli iradeye ve ülkemizin geleceğine sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Milletimizin kendi iradesini devre dışı bırakmak isteyenler karşısında sokağı teslim etmeyen aziz milletimiz tarih sahnesinde yeni bir sayfa açmıştır. Böyle kahraman bir milletin evladı olmakla ne kadar gurur duysak azdır.

Bu mücadele gözünü kırpmadan silahın tankın, önüne atlayarak hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize, hainlere karşı dik durarak şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerken, bütün yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’da milli birlik ve bütünlüğümüzü bozarak darbe girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması herkesin ortak beklentisidir" diye konuştu.

Hain darbe girişimini lanetliyorum

Yüreğir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Turan, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 Cuma günü hain bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Paralel ihanet çetesinin bu darbe girişimini lanetliyor, darbe girişiminde kahramanca mücadele vererek şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

MHP adına söz alan Yüreğir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü İsa Ceylan ise konuşmasında "Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bu ülke çok darbeler gördü ama böyle alçakça bir darbe görmedi. Bu darbe 79 Milyona yapılmıştır. Meclisimizi bombalayan, Ülkemizin geleceğine kasteden bu örgütü lanetliyorum" diye konuştu.

Yüreğir Belediye Meclisi CHP sözcüsü Fikret Özgök ise "Hem kişisel ve hem de partim adına olarak bu darbe girişimini lanetliyorum. Bu darbe girişimini kabul etmek mümkün değildir. Hayatlarını hiçe sayıp tankların önüne siper olarak şehit düşen vatandaşlarımızı saygı ile anıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA