YÖK'ün Dekanların İstifasını İstemesi

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) talebi üzerine Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde istifa eden dekanların yerine yeni dekanlar atanana kadar üniversite rektörü vekalet edecek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde görev yapan öğretim üyeleri Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı cübbeleriyle Cumhuriyet Alanındaki demokrasi nöbetine katıldı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde Uygulamalı Bilimler Fakültesinde Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Denizcilik Fakültesi'nde de Prof. Dr. Mustafa Sarı'nın istifa ettiklerini ifade ederek, 'Serel hocamız vekaleten yaptığı görevini bıraktı. Sarı hocamızın da dekanlık görevi başlamadan sona erdi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinde dekanlık görevini ben vekaleten yürütüyordum. Dolayısıyla benim görevlerim devam ediyor. Diğer iki fakültede ise görevlendirmeler sona erdi. YÖK'ün emriyle yine benim uhdeme geçti. Yeni dekanlar atanana kadar bütün fakülte dekanlıkları vekaleten rektörlerin uhdesinde yürütülecek.' diye konuştu.

Kaynak: AA