Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesinden Darbe Girişimine Tepki

Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube Başkanı Baler Fidan ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenledikleri basın toplantısıyla darbeyi kınadı.

Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şubesinden Darbe Girişimine Tepki
15 Temmuz da FETÖ’nün TSK içine sızarak, yaptığı başarısız darbe girişimine tepkiler sürüyor. Vatandaşların sokağa çıkarak demokrasi nöbeti tutuyor. Bir çok sivil toplum kuruluşu bu girişimi kınıyor.

Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube başkanı Baler Fidan Ve yönetim kurulu üyeleri, düzenledikleri basın toplantısıyla darbeyi kınadı. Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube binasında gerçekleşen kınama mesajını Türk Ulaşım-Sen Gaziantep Şube başkanı Baler Fidan okudu.

15 Temmuzdaki darbe girişimini ve buna destek verenleri kınadıklarını vurgulayan Fidan, “15 Temmuzda gerçekleştirilen ve hiç kimsenin onaylamayacağı acı olaylara neden olan darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek veren tüm güçleri kınıyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak hiçbir gücün milletin kararının üstünde olmadığını, seçimle gelen iktidarın yine seçimle gitmesinin demokrasi anlayışımızın temelini oluşturduğunu bir kez daha kuvvetle vurguluyoruz. Askerimizin polisimize, polisin askere namlu doğrulttuğu kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve devletimizin kalesi olan meclisimizi bombaladığı sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermiler yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim Türk tarihine başka bir kara leke olarak geçecektir. Bütün bu olumsuz şartlar içerisinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır. Türk silahlı kuvvetlerimizin toplum vicdanında yara almaması gerekli tedbirlerin alınması lazımdır. Türk milleti 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset cesarette her türlü övgüye layıktır. Türk Kamu-sen olarak her türlü demokrasi dışı girişimin karşısındayız” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA