Şırnak'ta 403 Tutuklama

Şırnak’ta, darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 387’si asker, 403 kişi tutuklandı.

Şırnak'ta 403 Tutuklama
Şırnak’ta, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Bu çerçevede, gözaltına alınan Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli 387’i asker, ifade işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Kentte, 6 savcı, 6 hakim ve 4 polis de tutuklanırken, bir vali yardımcısı, 181 polis, 63 öğretmen ve 4 vaiz açığa alındı.

YÜKSEKOVA’DA 3 TUTUKLAMA

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur ve Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Sezgin, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme heyeti, ifade işlemlerinin ardından şüpheliler hakkında "Anayasayı ihlal" ve "Terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklama kararı verildi.

Kaynak: İHA