S&Amp;P'nin Türkiye'nin Kredi Notunu Düşürmesi

GSO Başkanı Konukoğlu: 'S&P'nin apar topar Türkiye için objektiflikten uzak bir değerlendirme yapması ve bu kadar hızlı not indirmesi iyi niyetli olmayan bir yaklaşım'.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu düşürme kararının objektiflikten uzak, iyi niyetli olmayan bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin darbe girişimiyle çok büyük bir badire atlattığını ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında hızla hareket edilerek, piyasaların sağlıklı işlemesi için gerekli tedbirlerin alındığına dikkati çeken Konukoğlu, bu zorlu süreçte finansal piyasalarda küçük çaplı hareketler görülmesini doğal karşılamak gerektiğini bildirdi.

Konukoğlu, kredi notu belirlenirken makroekonomik değerlerin de dikkate alınması gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

'Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır, güçlü bir finans ve bankacılık sistemine sahiptir. TBMM'nin bombalanmasına kadar giden görülmemiş boyutlardaki bu hain girişimin ardından alınan tedbirler sayesinde, yurt içi piyasalar önemli ölçüde etkilenmemiştir. Buna rağmen S&P'nin apar topar Türkiye için objektiflikten uzak bir değerlendirme yapması ve bu kadar hızlı not indirmesi iyi niyetli olmayan bir yaklaşımdır.'

- OHAL ilan edilmesi

Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmesini de değerlendiren Konukoğlu, OHAL ile darbe girişimcilerinin hızla belirlenmesi ve adalete teslim edilmesinin, devletin tüm birimlerinden temizlenmesinin amaçlandığını belirterek, 'Bu, devletimizin bekası için gerekli bir adımdır. Ekonomik hayatı olumsuz etkileyen bir durum söz konusu olmayacaktır. İş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin üzerinde oynanan büyük oyunları bozmak için daha çok çalışıp, daha çok üreteceğiz.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA