Reyhanlı'da Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde mevlit okutuldu.

Reyhanlı'da Demokrasi Şehitleri İçin Mevlit Okutuldu
Belediye binası önünde mevlide Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, STK temsilcileri, çok sayıda Reyhanlılı ve ilçede yaşayan Suriyeliler katıldı.

8 cami imamının okuduğu mevlidin bitiminde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, duaların kabul olması ve kahraman şehitlerin ruhlarının şad olması dileğinde bulunarak, “Hocalarımız, 15 Temmuz’da gerçekten darbe girişiminde üzerlerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdi. Öncelikle tüm Reyhanlı halkına teşekkür ediyorum. Tüm halkımızla dik durduk, demokrasiye sahip çıktık. İnşallah bundan sonra da hep beraber vatanımıza, bayrağımıza, dinimize, ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

Darbe girişimi gecesi camilerden ezan ve sela okuyan tüm cami imamlarına teşekkür eden Şanverdi, Yenişehir Mahallesi Cami İmamı Mehmet Cemiloğlu’nun özellikle belediyeye gelerek belediye hoparlöründen ezan okuduğunu, diğer hocalarla birlikte halkın sokağa çıkmasını ve vatanlarına sahip çıkmalarını sağladıklarını, herkesi meydanlara davet ettiklerini söyledi.



İlçe Müftüsü Murat Akçay ise 15 Temmuz gecesinden bu yana şehit olan 240 demokrasi şehidi için dua etti.

Mevlidi, dev ekrandan da uzakta olan vatandaşların izlemesi sağlandı. Ayrıca katılanlara lokum dağıtıldı.
Kaynak: İHA