Oscar Pistorius'un Cezasına İtiraz

Savcılık, Pistorius’a verilen 6 yıl hapis cezasına itiraz etmeye hazırlanıyor.

Güney Afrika'da savcılık, Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olarak tarihe geçen Oscar Pistorius'a, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı öldürmek suçundan verilen 6 yıl hapis cezasına itiraz edecek.

Ulusal Savcılık Makamı, Pistorius’a verilen 6 yıl hapis cezasını 'şok edici ve çok hafif' olarak niteleyerek, kararın gözden geçirilmesini talep edeceğini açıkladı.

Savcılık'tan yapılan açıklamada, 'İşlenen cinayet suçu dikkate alındığında 6 yıl hapis cezasının yetersiz kaldığına' dikkat çekildi. Açıklamada kararın adaletin tesisine gölge düşürebileceği kaydedildi.

Hakim Thokozile Masipa, 6 Temmuz'da Güney Afrika'nın Pretoria kentinde görülen davada Pistorius'u 6 yıl hapse mahkum etmişti.

Karara itiraz edilmesi için savcılığın önce hakim Masipa'nın iznini alması gerekiyor. İtiraz duruşması için henüz bir tarih belirlenmedi.

Oscar Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp14 Şubat 2013'te Pretoria'daki evinde 'dikkatsizlik sonucu öldürmekten' 5 yıl hapse mahkum edilmişti. 29 yaşındaki Pistorius, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek kilitli olan tuvaletin kapısından ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu. Güney Afrikalı paralimpik sporcunun, kalan 4 yıllık cezasını amcasının evinde gözetim altında geçirmesi kararlaştırılmıştı. Güney Afrika Yargıtay Ceza Dairesinin, 'ihmal sonucu öldürmek'ten aldığı cezayı yetersiz bulup 'öngörülen fakat planlanmayan cinayet'e dönüştürülmesine hükmettiği Pistorius hakkındaki dava, yeniden açılmıştı.
Kaynak: AA