Organ Nakli Profesörü, Boğaziçi'nde Yüzecek

Türkiye ve Arnavutluk’ta organ nakli operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Sadık Ersöz, 24 Temmuz Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'na katılacak Ersöz: 'Her gün yüzdüğüm için güçlü ve enerjiğim. Mesleğimdeki başarımın da büyük oranda buna bağlı olduğunu düşünüyorum' 'Boğaziçi Yarışları'na yıllardır katılıyorum'

GÖZDE ŞAHİN - Türkiye ve Arnavutluk’ta başarılı organ nakilleri gerçekleştiren Prof. Dr. Sadık Ersöz, 24 Temmuz Pazar günü İstanbul'da düzenlenecek 28. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda kulaç atacak.

Ersöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmenin hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için hazırlandığını söyledi.

Sporun cerrahi kariyerinde de önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Ersöz, 'Özellikle benim gibi çok yoğun ve yorucu işler yapan insanların fiziksel olarak güçlü, her an çalışmaya hazır, enerjik olması gerekiyor. Spor bu anlamda bana çok şey katıyor.' dedi.

Ersöz, spora küçük yaşlarda yüzmeyle başladığını o günden beri de her gün yüzdüğünü ifade etti. Sadık Ersöz yüzmeyle motive olduğunu, yoğun ve zorlu mesleğinin yanında yüzmeye mutlaka zaman ayırdığını belirtti.

Sporu bir yaşam biçimi olarak benimsediğini vurgulayan Ersöz, sporun her türlü günlük aktiviteleri olumlu etkileyeceğini vurgulayarak, 'Faydalarını saymakla bitiremeyiz. Hayatımızın her alanını olumlu etkiler. Daha iyi uyuyorum daha sağlıklı, zindeyim, gücüm, enerjim yerinde. Tüm bunları spora borçluyum.' ifadelerini kullandı.

Günde yarım saatlik sportif aktivitenin büyük faydalarının görüleceğini anlatan Ersöz, şöyle konuştu:

'Her gün yüzdüğüm için güçlü ve enerjiğim. Mesleğimdeki başarımın da büyük oranda buna bağlı olduğunu düşünüyorum. Herkes kapasitesine, yaşına, işine, evinin yerine, kazandığı paraya göre değişebilecek bir sportif faaliyette bulunabilir. Ne olursa olsun bazı engelleriniz de olabilir. Hiç fark etmez buna göre mutlaka spor yapacağım, her gün bu işe vakit ayıracağım. Hastalarda sporla rehabilite olabiliyor.'

Hastaların yataklarında sporla rehabilite olabildiğini vurgulayan Ersöz, 'Çeşitli bahanelerle spordan uzak kalmak kolay ama herkes kendi imkanları dahilinde spor yapabilir. Spora mutlaka vakit ayırın. Ben Bozgaziçi Yarışları'na yıllardır katılıyorum. Bundan büyük keyif alıyorum.' diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde 25 yıllık kariyerinin ardından Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’nde organ nakli, karaciğer safra yolları cerrahisinde görevini sürdüren Prof. Dr. Sadık Ersöz, Arnavutluk’ta 2007 yılında ilk böbrek naklini, 2013'te ise ilk karaciğer naklini gerçekleştirdi.

Ersöz, 2015'te Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani tarafından üstün hizmet madalyasına layık görüldü.
Kaynak: AA